Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sărbători în Bucovina

De Paşte, sucevenii vor avea lumină sfântă de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Lumina Învierii care va fi aprinsă în bisericile şi mănăstirile din judeţul Suceava va fi adusă direct de la Mormântul Sfânt, din Ierusalim. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a prezentat, în cursul zilei de ieri, proiectul programului „Paştele în Bucovina”, subliniind că una dintre acţiunile principale este aducerea luminii sfinte de la Ierusalim, în noaptea de Înviere.

Flutur a spus că în Sâmbăta Paştelui, doi preoţi şi un mirean din judeţul Suceava vor pleca cu o cursă charter la Ierusalim pentru a lua lumină de la Mormântul Sfânt.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că Lumina Învierii este aprinsă în jurul orei 14:00, astfel încât este posibil ca la ora 18:00 cei trei suceveni să poată ajunge înapoi pe aeroportul din Salcea.

„Pe aeroport cei trei vor fi aşteptaţi de un sobor de preoţi, iar după oficierea unei slujbe religioase, reprezentanţi bisericilor şi mănăstirilor din judeţ, dar şi enoriaşii care vor dori să participe la acest eveniment îşi vor putea aprinde lumânările”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că în momentul de faţă se pun la punct detaliile pentru realizarea acestei acţiuni. Preşedintele CJ Suceava a precizat că o astfel de acţiune ar fi o premieră la nivel naţional, aşteptându-se ca la acest eveniment să participe credincioşi din întreaga ţară. Gheorghe Flutur a spus că acest eveniment va fi intitulat „Lumina în Bucovina”.

 

„Drumul ouălor” şi „Spovedeşte-te în Bucovina”

Gheorghe Flutur a spus că „Paştele în Bucovina” are un program amplu, manifestările programate urmând a se desfăşura în perioada 10 – 25 aprilie 2009. Programul va debuta cu Festivalul ouălor încondeiate, care se va desfăşura în comuna Ciocăneşti. După festival, va fi organizată o acţiune intitulată „Drumul Ouălor”, în cadrul căreia turiştii vor avea posibilitatea să viziteze localităţile în care există meşteri încondeietori, printre care Fundu Moldovei, Moldoviţa, Vama, Breaza, Brodina etc.

Programul este completat cu invitaţia „Spovedeşte-te în Bucovina”, precum şi de manifestările organizate de Denii, Prohod şi Înviere.

„În acelaşi timp, vom pregăti pentru turişti toate produsele tradiţionale de post, dar şi masa de Paşte. De asemenea, turiştii vor avea posibilitatea să asiste la concerte de muzică religioasă, în toate mănăstirile din Bucovina”, a mai explicat Gheorghe Flutur.

Tot pe perioada programului promovat de Consiliul Judeţean, turiştii sunt invitaţi să planteze câte un pom, în zona mănăstirilor din judeţ, pe care să-l viziteze de fiecare dată când mai vin în Bucovina.

„Vrem să facem din acest program un eveniment internaţional, motiv pentru care îl vom promova atât la târgul de turism al României, de la Bucureşti, cât şi la cel mai mare târg de turism din Europa, care va fi organizat la Berlin. Consider că nicăieri nu este mai frumos decât în Bucovina să petreci aceste sărbători pascale”, a spus Flutur. El a mai spus că îşi doreşte ca în acest program să fie implicate cât mai multe gospodării ţărăneşti, în care să fie cazaţi şi „omeniţi” turiştii care vor vizita judeţul.

 

Steagul lui Ştefan cel Mare va fi adus la Suceava

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că în Săptămâna Luminată, la Muzeul de istorie din Suceava va fi adus steagul pe care Ştefan cel Mare l-a donat Mănăstirii Athos. Flutur a spus că se intenţionează ca acest steag să ajungă la Suceava de sărbătoarea Sf. Gheorghe, ocrotitorul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Paşte, sucevenii vor avea lumină sfântă de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 3504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
De Paşte, sucevenii vor avea lumină sfântă de la Ierusalim3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E haios flutur trimis de
( 6 feb 2009, 11:57:34
,,Drumul Oualor" se poate interpreta in diverse felurilaughing)

Oricum , mai bine ar arunca un ochi in curtea lui "pinalti" sa vada cum au dat chix alte idei "marete" vezi mall-ul primariei si complexul de pe cozla.

Ne trebuie proiecte, insa proiecte simple si realiste.Se vor sparge toate ouale alea pe drumurile sucevene.Deci domule flutur:drumuri, drumuri si iar drumuri. ca in rest are bucovina de toate
2.   CINE O SA NE NUMRE OUALELE ??? trimis de
( 6 feb 2009, 15:26:54
SA INTELEGEM FOARTE CLAR CA VA VENI LA SUCEAVA O COMISIE DE LA "CARTEA RECORDURILOR " SI TREBUIE OBLIGATORIU SA FIM PREZENTI PENTRU A NE NUMARA OUALELE SI DE A PARTICIPA IMPREUNA CU NOI LA CRIZA SUCEVEANA A LOCURILOR DE MUNCA SI A PROMISIUNILOR NEONORATE.

AVAND IN VEDEREA FAPTUL CA IDEEA ESTE FOARTE BUNA TOCMAI ACUM IN CRIZA ECONOMICA LE SOLICITAM PE ACEASTA CALE TURISTILOR SA PARTICIPE LA NUMARATUL OUALELOR SUCEVENILOR SI LA CHELTUIREA BANILOR CU FOLOS .
2.1  RE: CINE O SA NE NUMRE OUALELE ??? trimis de
( 6 feb 2009, 18:28:39
Mai lasa Caps Lock-ul Dinescule.

PS: Asta ti-am zis si ieri doar ca am pus Caps Lockul intre niste ghilimele si probabil au fost interpretate ca tag-uri html.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei