Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Bugetul a ajuns la Parlament, în 10 zile se va finaliza dezbaterea în comisii

Vineri, 6 Februarie 2009 (13:44:37)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, că a primit proiectul bugetului de stat pe 2009 de la Executiv, şi urmează să între în discuţia Birourilor Permanente reunite, săptămâna viitoare, iar dezbaterea în comisii se va finaliza în aproximativ 10 zile.

"Bugetul a sosit. Urmează să avem chiar la începutul spătămânii viitoare o şedinţă comună a conducerii celor două camere, prin care se distribuie bugetul la Comisiile pentru aviz. Va fi o perioadă destinată depunerii amendamentelor şi voi solicita parlamentarilor să-şi aloce mai mult timp de lucru în comisii astfel încât să îl avem în scurt timp", a susţinut Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a estimat că bugetul va ieşi din dezbaterea comisiilor de specialitate în 10 zile.

"De altfel, termenul este absolut în regulă, în sensul în care ne încadrăm ca timp, pentru că eu cred că discuţia pe buget se va finaliza în Comisii undeva în jurul unei perioade de 10 zile", a precizat Anastase.

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, cele două proiecte vor fi trimise de Birourile Permanente ale celor două Camere, spre dezbatere şi avizare, comisiilor pentru probleme de buget şi finanţe.

Celelalte comisii avizează aceste proiecte, la capitolele care intră sub incidenţa obiectului lor de activitate.

Conform Regulamentului şedintelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (Art.46), grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise şi motivate, în cel mult 5 zile de la data primirii proiectului.

Comisiile sesizate în fond pentru examinarea proiectelor de buget vor întocmi câte un proiect comun asupra fiecărui proiect, în care vor fi prezentate amendamentele admise şi cele respinse, cu o scurta motivare a soluţiei adoptate. Rapoartele comune se întocmesc în cel mult 30 de zile de la sesizare.

Cele două proiecte comune intră în dezbaterea plenului comun al celor două Camere, urmând ca legile adoptate să fie trimise spre promulgarea Preşedintelui României, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor, în termen de cel mult 10 zile de la votarea acestora.

Proiectul de buget pentru 2009 a fost transmis Parlamentului de către Guvern, cu solicitarea de a fi dezbătut cu prioritate, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Executivul estimează că discuţiile din Parlament privind proiecţia bugetară vor fi încheiate în maximum două săptămâni, potrivit surselor citate.

Proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat au fost aprobate, joi, de Guvern, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Bugetul a ajuns la Parlament, în 10 zile se va finaliza dezbaterea în comisii.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Bugetul a ajuns la Parlament, în 10 zile se va finaliza dezbaterea în comisii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei