Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buda: I-aş fi recunoscător lui Năstase să ia de pe umerii Parlamentului piatra de moară a dosarelor

Vineri, 6 Februarie 2009 (15:43:40)
Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că i-ar fi recunoscător lui Adrian Năstase dacă va lua de pe umerii Parlamentului "piatra de moară" a dosarelor acestuia.

"Apreciez faptul că Adrian Năstase urmăreşte declaraţiile premierului Emil Boc la televizor. Dar, trecând dincolo de ironiile fine ale domnului Năstase, vizavi de problemele care frământă cu adevărat societatea românească, vreau să cred că declaraţia lui Adrian Năstase este o dovadă a maturităţii sale", a precizat, pentru MEDIAFAX, Daniel Buda.

Democrat-liberalul a completat că vrea să creadă că Năstase înţelege faptul că locul unde trebuie să îşi dovedească nevinovăţia este în faţa instanţei, nu a Parlamentului.

"Parlamentul este o autoritate eminamente legiuitoare şi nu are competenţe în acest sens. I-aş fi recunoscător dacă ar lua această piatră de moară care atârnă de gâtul Parlamentului", a spus preşedintele Comisiei juridice a Camerei.

Deputatul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă.

Adrian Năstase a criticat poziţia premierului Emil Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte dosarele sale, apreciind că discursul public al celor doi pleacă de la premisa că toate neajunsurile şi neîmplinirile sunt cauzate de blocarea acestor dosare de către Parlament.

El a precizat că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă, întrucât consideră că acestea nu se bazează pe vinovăţie ci pe o motivaţie politică.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 10 voturi "împotrivă" şi 9 "pentru" propunerea PDL de a întocmi un raport cu recomandarea către plenul camerei Deputaţilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase.

În urma votului, preşedintele comisiei, Daniel Buda (PDL) a anunţat că se va întocmi un raport cu propunerea către plen privind neînceperea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase. Această decizie a stârnit, în şedinţă, nemulţumirea deputaţilor PSD din comisie, care au cerut ca raportul comisiei să conţină recomandarea ca Biroul Permanent să solicite din nou Parchetului General documente noi în cazul lui Adrian Năstaste.

Buda a refuzat să supună la vot propunerea PSD, pe motiv că acest demers a mai fost fãcut de două ori, în legislatura trecută, de către comisia juridică.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că PSD va contesta la Biroul Permanent modul în care a fost condusă şedinţa comisiei şi a spus că este un "abuz" din partea preşedintelui comisiei. Iordache a spus că nimeni nu a făcut propunerea ca raportul comisiei să conţină recomandarea de neîncepere a urmãririi penale a lui Adrian Năstase şi nu a existat un vot al comisiei pe această temă.

El a spus că la şedinţa comisiei juridice a Camerei în care s-a discutat despre dosarele lui Adrian Năstase, preşedintele comisiei, Daniel Buda (PDL) a fost "nervos, pentru că nu a fost în stare să ducă la îndeplinire sarcina de la partid", şi a acuzat PDL că este "un partid care răspunde la comandă" şi care "vroia să înceapă urmărirea penală pentru că pe învinuit îl cheamă Adrian Năstase".

Ulterior acestei dispute, PSD a solicitat, într-un comunicat de presă, reluarea şedinţei comisiei juridice şi supunerea la vot a propunerii social-democraţilor, în cazul dosarelor lui Adrian Năstase, în caz contrar anunţând că îşi rezervă dreptul de a nu mai participa la şedinţele acestei comisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buda: I-aş fi recunoscător lui Năstase să ia de pe umerii Parlamentului piatra de moară a dosarelor.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buda: I-aş fi recunoscător lui Năstase să ia de pe umerii Parlamentului piatra de moară a dosarelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei