Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să propună partenerilor sociali moratoriul pe salarii, documentul este încă în analiză

Marţi, 27 Ianuarie 2009 (16:14:32)
Guvernul intenţionează să propună partenerilor sociali un moratoriu privind îngheţarea salariilor şi pensiilor pentru o perioadă limitată, document care se află în stadiu de analiză şi care nu a fost încă aprobat de Coaliţie, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

"Acest moratoriu este necesar, pentru că Guvernul trebuie să aibă un comportament raţional, similar sectorului privat. Guvernul trebuie să menţină un echilibru economic permanent, să ţină seama de nivelul veniturilor şi al cheltuielilor şi să urmărească eficientizarea. Aici nu este vorba de a fi bun sau rău, ci doar de dorinţa păstrării unui echilibru economic care să asigure o bună funcţionare a statului", au arătat sursele citate.

Îngheţarea salariilor pentru o perioadă de şase luni a fost discutată în ultimele zile, ca variantă de lucru, atât în Coaliţie şi Guvern, cât şi la Ministerul Finanţelor, dar o astfel de decizie va fi luată pe baza consultării cu sindicatele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei.

"Nu voi reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să îngheţe salariile şi pensiile, să vedem ce se întâmplă (în economie, n.r.)", a spus Băsescu.

Băsescu a menţionat că o capcană legată de întocmirea proiectului bugetului pe 2009 este încercarea Guvernului de a îndeplini în acest moment promisiunile electorale, în condiţiile în care acestea au fost asumate pentru patru ani, dar a adăugat că ar înţelege dacă Guvernul va dori să demonstreze că se ţine de cuvânt legat de promisiunile electorale legate de creşterile de salarii şi pensii, însă cu un moratoriu de şase luni vizavi de aceste venituri, pentru a vedea cum reacţionează economia.

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a reacţionat la aceste afirmaţii şi a declarat, pentru MEDIAFAX, că o îngheţare a salariilor în acest moment este imposibilă, pentru că ar duce la acutizarea crizei şi implicit la scăderea consumului intern.

Informaţiile privind posibilitatea îngheţării salariilor apar cu numai o zi înainte de discuţia finală dintre Guvern şi sindicate privind proiectul de buget pentru 2009.

De asemenea, întrebat dacă această măsură de îngheţare a salariilor şi pensiilor timp de şase luni a fost luată în discuţie de partenerii sociali la întâlnirile din ultimele două săptămâni, de la Ministerul Finanţelor, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a negat că ar fi avut loc astfel de discuţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să propună partenerilor sociali moratoriul pe salarii, documentul este încă în analiză.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să propună partenerilor sociali moratoriul pe salarii, documentul este încă în analiză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei