Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taxe ridicate

Sucevenii nu mai plătesc taxa de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care deţin maşini second-hand neînmatriculate în România nu se înghesuie să plătească taxa de poluare, majorată începând  cu mijlocul lunii decembrie 2008.

Potrivit unui raport al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, de la începutul acestui an, doar 41 de persoane s-au prezentat la ghişeele Trezoreriei din judeţ pentru a achita taxa de poluare în vederea înmatriculării autoturismului, suma încasată la bugetul de stat fiind de doar 116.200 de lei (1,162 miliarde de lei). Comparativ cu luna noiembrie 2008, ultima înaintea majorării taxei de înmatriculare, sumele încasate în ianuarie 2009 au scăzut de aproape 40 de ori. Astfel, în luna noiembrie 2008 taxa de înmatriculare a fost plătită de 1.733 de suceveni, care au lăsat la buget nu mai puţin de 4,562 milioane de lei (45,62 miliarde de lei).

„Nivelul încasărilor din taxa de poluare afectează semnificativ încasările bugetare, motiv pentru care încercăm să compensăm pierderile din alte venituri, prin colectarea lor din alte activităţi, preponderent din zona de risc de evaziune fiscală”, a declarat directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă.

În cursul anului trecut, taxa de înmatriculare a fost plătită de 13.987 de suceveni, sumele încasate fiind de 39,566 milioane de lei.

Începând cu mijlocul lunii decembrie 2008, valoarea taxei de poluare auto pentru maşinile second-hand s-a triplat, comparativ cu sumele pe care posesorii de astfel de autoturisme trebuiau să le achite anterior. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României prin care s-a majorat această taxă mai prevede că taxa de poluare este suspendată începând cu 15 decembrie 2008 pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrică de până la 2.000 cmc şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu mai plătesc taxa de poluare .
 Vizualizări articol: 2914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 5 voturi
Sucevenii nu mai plătesc taxa de poluare2.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa pe prostie trimis de
(27 ian 2009, 11:33:09
mi-e greata ca mai au curaj cei de la finante sa se planga ca inregistreaza pierderi foarte mari de bani...stau cu mainile in san, desi sunt un organ al statului...ar trebui sa le dam o lectie aspra acestor organe ale statului si sa ne platim toate taxele cu cat de mare intarziere se poate....poate ne vor baga in seama
2.   Pai... trimis de
(28 ian 2009, 01:19:10
...trebuie sa fii tampit sa platesti o astfel de Taxa de Inmatriculare (triplata).

Ce-i asa de greu de inteles: Lumea asteapta o MODIFICARE a Legii!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei