Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Proprietarii asociaţiilor de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre reclamaţiile care iau drumul Primăriei Suceava, cel mai des se numără şi cele referitoare la activitatea asociaţiilor de proprietari. Oamenii sunt nemulţumiţi fiindcă prin beciurile blocurilor şoarecii joacă pe masă chiar şi atunci când pisicile sunt acasă, la doamna Mariana, marea iubitoare de pisicuţe de la etajul II, sau din cauză că vara ţânţarii din boxe le sug sângele în voia cea bună până când se transformă în adevăraţi armăsari.

Apoi, cetăţenii de la bloc se enervează rău de tot când văd că aluatul pentru cozonaci nu mai creşte ca pe vremea când bunica era fată, din pricina făinii de proastă calitate, dar în schimb facturile de întreţinere se umflă atât de tare încât le vine să le trimită imediat să urmeze o cură de slăbire.

De obezitate suferă şi salariile unor şefi de asociaţii. Îngrijoraţi de acest lucru sunt doar simplii cetăţeni, fiindcă aceştia ştiu de la televizor că obezitatea dăunează grav sănătăţii. Este vorba despre sănătatea bugetelor personale care, iată, sunt adevărate bombe cu „E”-uri şi cu grăsimi pentru lefurile preşedinţilor şi administratorilor.

În schimb, şefii de asociaţii nu sunt deloc îngrijoraţi de greutatea salariilor pe care le încasează fiindcă, ştiţi cum se spune prin popor: „Lasă să fie un pic mai gras, pentru că, în caz de boală, Doamne fereşte, să aibă de unde să slăbească”.

De o vreme, municipalitatea suceveană nu-i slăbeşte din ochi pe şefii de asociaţii. Primăria le-a cerut baştanilor de la asociaţii să-şi treacă salariile la avizierul unde se lipesc listele cu cheltuieli, însă aceştia s-au făcut că nu aud. Pesemne că activitatea de numărare a banilor încasaţi de la locatari creează un zgomot atât de mare în sediile asociaţiilor de proprietari, încât şefii acestora nu mai aud nimic. Aceştia sunt surzi şi la ţipetele glasului raţiunii şi ale glasului bunului simţ, fiindcă dacă ar auzi ce li se strigă s-ar opri din a încheia tot felul de contracte şmechereşti de prestări servicii.

Primăria Suceava vrea să facă puţină ordine prin asociaţiile astea şi, de aceea, a cerut organizarea de alegeri. Numai că pentru ca lucrurile să se schimbe în bine, adică pentru ca proprietarii asociaţiilor de proprietari să dispară, este nevoie, în primul şi-n primul rând, ca proprietarii de locuinţe să participe la şedinţele de alegeri. Simplu, nu? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii asociaţiilor de proprietari.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Proprietarii asociaţiilor de proprietari4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii trimis de
(27 ian 2009, 13:06:44
Merge-ti la asociatia nr. 29, si sa vede-ti ce nereguli sunt. trebuie sa platesti diferenta de apa calda si rece de ~200mc cand nu sunt deloc pierderi. Si multe altele... Daca ai vreo nelamurire , primesti injuraturi si nu numai...
2.   Daca.... trimis de
(27 ian 2009, 14:18:02
In mod normal plata la utilitati ar trebui sa se faca direct la furnizor,Asociatiile de proprietari sa aiba un rol decorativ,sau mai bine desfiintate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei