Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suflet de mamă

A plecat în străinătate şi şi-a lăsat copilul în grija concubinului alcoolic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O femeie din Suceava a plecat anul trecut în străinătate şi şi-a lăsat copilul în vârstă de aproape cinci ani în grija concubinului alcoolic. Minorul era deseori lăsat fără mâncare, în mizerie şi frig.

Mama minorului, care ar fi trebuit să fie alături de copil şi să îl îngrijească, a plecat vara trecută la muncă în Italia, lăsându-l pe minor în grija bărbatului cu care avea o relaţie de câţiva ani. Acesta nu are nici un serviciu şi consumă frecvent băuturi alcoolice.

 

Luat în regim de urgenţă de stat

„De când mama copilului a plecat peste hotare, bărbatul nu s-a ocupat de creşterea şi îngrijirea minorului, deoarece obişnuieşte să părăsească în mod frecvent domiciliul, lăsându-l pe copil nesupravegheat. Condiţiile igienico-sanitare sunt extrem de precare, iar copilul resimte lipsa unei alimentaţii corespunzătoare şi a hainelor necesare pentru acest sezon”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Lenţa.

Ea a mai spus că întrucât dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală şi socială a acestui copil este pusă în pericol, s-a  propus instituirea plasamentului în regim de urgenţă a minorului la un centru de tip familial din structura DGASPC Suceava.

 

A aflat că mai are o soră

În timpul anchetei sociale care s-a efectuat la domiciliul minorului, specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului au descoperit că băieţelul mai are o soră în vârstă de 8 ani, care frecventează cursurile unei grădiniţe speciale din judeţul Suceava.

„Pentru că nu au fost identificate rude până la gradul IV care să poată avea grijă de copii şi pentru că s-a dorit ca aceşti fraţi să crească împreună şi să se cunoască, s-a instituit măsura de plasament în regim de urgenţă pentru cei doi copii la acelaşi centru de tip familial”, a mai completat Lenţa.

Întâmplător sau nu, micuţul care a răbdat de frig şi de foame mai bine de jumătate de an a aflat ieri, de ziua lui, că mai are o soră. Cei doi fraţi vor locui în aceeaşi casă de tip familial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A plecat în străinătate şi şi-a lăsat copilul în grija concubinului alcoolic.
 Vizualizări articol: 3310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
A plecat în străinătate şi şi-a lăsat copilul în grija concubinului alcoolic4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei