Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Nu voi accepta nicio scuză pentru întârzierea procesului de aderare la Spaţiul Schengen

Marţi, 27 Ianuarie 2009 (16:21:23)
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a atenţionat Poliţia de Frontieră Română că nu va accepta nicio scuză pentru întârzierea procesului de aderare la Spaţiul Schengen şi a cerut măsuri mai bune pentru potejarea Deltei Dunării.

Demnitarul a declarat, marţi, la bilanţul Poliţiei de Frontieră, că aderarea la Spaţiul Schengen este un obiectiv de importanţă naţională, iar pentru îndeplinirea acestuia, Poliţia de Frontieră va avea atât sprijinul său, cât şi al Guvernului.

Dragnea a atras însă atenţia că nu va accepta nicio scuză pentru "o nedorită întârziere" a acestui proces.

Ministrul a precizat că înţelege volumul de muncă şi efortul depus de poliţiştii de frontieră şi că nu se aşteaptă ca frontiera României să fie impenetrabilă, cum nu va fi niciodată nicăieri în lume, însă doreşte ca Poliţia de Frontieră să fie "un etalon al integrităţii şi al profesionalismului".

El a cerut Poliţiei de Frontieră ca, în colaborare cu alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, să ia măsuri pentru potejarea Deltei Dunării, atât pe linia combaterii criminalităţii din această zonă, cât şi împotriva braconajului piscicol.

Ministrul Internelor a apreciat rezultatele obţinute de poliţiştii de frontieră în 2008, precizând nu va face schimbări la conducerea Poliţei de Frontieră.

Mai mult, Dragnea a promis că va propune un sistem de recompensare a poliţiştilor de frontieră care depistează grupări mari de infractori şi transporturi ilegale de mărfuri.

România şi-a propus ca obiectiv aderarea la spaţiul Schengen în martie 2011. Acest deziderat presupune îndeplinirea standardelor Schengen în cinci domenii, care vor fi supuse procesului de evaluare: cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere şi SIS.

Răspunsurile României la chestionarul Schengen au fost analizate, la începutul lunii decembrie a anului trecut, în cadrul Reuniunii Grupului de lucru Evaluare Schengen de la Bruxelles, urmând ca din martie 2009 echipe de experţi europeni să verifice stadiul implementării acquis-ului Schengen în România.

Autorităţile române au primit oficial chestionarul Schengen în 17 septembrie 2008, aceasta reprezentând cea de-a doua etapă a procesului de evaluare, după transmiterea, de către România, a Declaraţiilor de pregătire privind aderarea la Spaţiul Schengen, în 28 iunie 2007 şi 2 iunie 2008. În 10 noiembrie, România a transmis oficial răspunsul la întrebările cuprinse în chestionarul Schengen.

În cadrul vizitelor de evaluare, echipele de experţi europeni vor verifica stadiul implementării acquis-ului Schengen, în mod practic, în teren, în domeniile de cooperare poliţienească, protecţia datelor personale, vize, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre şi SIS/SIRENE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Nu voi accepta nicio scuză pentru întârzierea procesului de aderare la Spaţiul Schengen.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Nu voi accepta nicio scuză pentru întârzierea procesului de aderare la Spaţiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei