Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban a renunţat la reproşul negocierilor, vrea congres ordinar şi organizarea PNL în opoziţie

Luni, 12 Ianuarie 2009 (12:59:31)
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, înainte de BPC, că congresul PNL va avea loc la o dată stabilită de DP, menţionând că nemulţumirea sa faţă de modul în care au fost purtate negocierile "este un capitol trecut" şi că problema esenţială a PNL este organizarea ca partid de opoziţie.

Întrebat dacă va mai readuce în discuţii problema negocierilor pentru formarea Guvernului, Orban a spus că pentru el este "un capitol trecut", menţionând că pentru liberali este mai importantă "organizarea ca partid de Opoziţie".

"Am fost întrebat pe tema negocierilor, este un capitol trecut, problema esenţială a PNL este să se organizeze extrem de serios pentru a-şi îndeplini misiunea de partid de opoziţie pentru că România este în pericol să alunece spre un regim prezidenţial, autoritar, iar modul în care a început actualul guvern să îşi îndeplinească atribuţiile ne pune pe gânduri şi ne face să fim din ce în ce mai hotărâţi să scurtăm cât mai mult această perioadă în care Guvernul nu este capabil să dea răspunsurile corecte la problemele pe care le are societatea şi economia românească", a conchis Orban.

Liberalul a mai spus că liberalii vor avea un congres, aşa cum prevăd "regulile de funcţionare ale democraţiilor occidentale, la o dată pe care o va stabili DP".

Întrebat dacă va candida la şefia PNL, liderul PNL a menţionat că va candida cu siguranţă. "Sigur că voi candida, am anunţat acest lucru fiind întrebat de mai mulţi jurnalişti, sunt un om onest care întotdeauna mi-am prezentat intenţiile public, iar intenţia mea e de a candida, de a participa în această competiţie pentru conducerea PNL.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că mandatul actualei conduceri a partidului este "spre final", că PNL se află într-o nouă etapă, iar congresul trebuie să aleagă noi lideri, anunţându-şi din nou intenţia de a candida la preşedinţia formaţiunii.

De asemenea, Orban a anunţat din nou că va candida la şefia partidului şi că va avea ca obiectiv readucerea PNL la guvernare.

El a spus că trebuie convocată cât mai repede o şedinţă a Delegaţiei Permanente pentru analizarea guvernării, a scorului alegerilor şi a negocierilor. De asemenea, el a apreciat că trebuie stabilit candidatul la Preşedinţie şi că partidul trebuie să-şi aleagă o conducere legitimă.

"Trebuie în primul rând o analiză a guvernării, a rezultatelor alegerilor şi a negocierilor şi această analiză este necesară pentru ca pe viitor PNL să nu mai repete actuala situaţie şi să-şi crească performanţa. Trebuie aleasă o conducere legitimă şi adoptat un nou statut care să fie conform noului sistem electoral din România şi care să asigure o mai largă participare la decizia politică din PNL, în special a organizaţiilor teritoriale şi a aleşilor locali", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă actuala conducere este ilegitimă Orban a replicat: "Nu, sub nicio formă", adăugând însă că PNL se află într-o nouă etapă şi congresul trebuie să aleagă o conducere. El a subliniat că, practic, se poate considera că "mandatul actualei conduceri este spre final".

Întrebat dacă ştie câţi dintre membri PNL ar fi doritori de "o primenire" a conducerii liberale, Orban a evitat să dea un răspuns concret, susţinând că este convins că congresul "are înţelepciunea să aleagă o conducere legitimă din care să facă parte cei mai buni ai PNL".

În plus, Orban a spus că, în opinia sa, cel mai important lucru de făcut pentru PNL ar fi adoptarea calendarului pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, menţionând că DP ar trebui convocată cât mai repede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban a renunţat la reproşul negocierilor, vrea congres ordinar şi organizarea PNL în opoziţie.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban a renunţat la reproşul negocierilor, vrea congres ordinar şi organizarea PNL în opoziţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei