Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Limbaj de plantaţie

„Dacă vreau să te f..., te f...!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Atmosfera de teroare instituită de comisarul Nelu Fediuc, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră  Siret, împotriva subordonaţilor şi-a consumat un nou episod. Unul dintre agenţi a înregistrat o discuţie din care reiese cum, pentru a-şi impune punctul de vedere, comisarul Fediuc se comportă că un vechil. Cazul a ajuns pe masa şefilor de la Direcţia Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, care au dispus o anchetă administrativă.

 

Cine nu joacă cum cântă Fediuc are probleme. La această concluzie au ajuns mulţi dintre colegii cu care comisarul Nelu Fediuc a lucrat de-a lungul timpului, în special cei care i-au fost subordonaţi. Şi cum năravurile nu mor niciodată, ofiţerul a fost protagonistul unui nou circ. Numai că, de această dată, agentul de la care Fediuc încerca să obţină o declaraţie a înregistrat discuţia. Din conversaţie reiese că şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret dorea ca agentul să scrie după dictare, contrar realităţii din teren.

Pentru că subalternul refuză să scrie ceva ce nu a văzut, comisarul Nelu Fediuc foloseşte tot arsenalul unui anchetator stalinist. Imediat după ce vede că nu reuşeşte cu vorba bună, Fediuc nu ezită să-l ameninţe pe agent.

„Şi dacă vrei să punem noi o chestie, dacă vreau să te f..., te f...!”, este concluzia de final a şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret.

 

De la ce a plecat totul

Înregistrarea care-l are ca protagonist principal pe comisarul Nelu Fediuc datează de la mijlocul lunii decembrie 2008. Totul a plecat de la doi cetăţeni din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, care se întorceau din Ucraina şi care aveau asupra lor mai multă marfă decât le era permis.

Luaţi la întrebări de vameşii români, cei doi şi-au exprimat intenţia de a se întoarce în Ucraina pentru a lăsa surplusul de marfă. Conform reglementărilor în vigoare, paşapoartele le-au fost aduse la tonetele de ieşire din ţară şi predate poliţiştilor de frontieră de aici.

Între timp, se pare că la urechile comisarului Nelu Fediuc a ajuns informaţia că maşinile celor doi bărbaţi sunt burduşite cu ţigări de contrabandă, iar oprirea lor în trafic, pe drumul spre Siret, ar fi echivalat cu o captură care trebuia bifată la activităţi curente.

Cum botoşănenii au făcut cale întoarsă spre Ucraina, controlul în trafic nu a mai avut loc. Chiar şi aşa, comisarul Nelu Fediuc şi-a făcut apariţia în punctul de trecere a frontierei şi a mai cerut un control suplimentar asupra celor doi, bănuind că aceştia sunt în complicitate cu vameşii şi unii poliţişti de frontieră.

Cum bărbaţii au protestat şi au spus că au de gând să-i facă plângeri penale pentru abuz în serviciu şi hărţuire, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a renunţat la idee. Ulterior, în turele următoare, Fediuc a revenit în punct şi a încercat să se acopere cu documente justificative. Pentru asta a apelat la doi dintre agenţii care au lucrat pe tura cu pricina. Numai că, oamenii nu au acceptat să scrie ce dorea şeful, ci doar ceea ce au văzut, motiv pentru care au stârnit mânia comisarului Nelu Fediuc.

 

Înregistrarea

Dialogul dintre comisarul Nelu Fediuc şi unul dintre cei doi agenţi are loc, după toate probabilităţile, într-o tonetă din PCTF Siret.

Dialogul dintre şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret şi subalternul său a fost cam următorul:

„Nelu Fediuc: Ce faci?

Agent: Şefu, au am scris raportul, dar vreau să ştiţi că nu ştiu ce s-a întâmplat.

.... Fediuc citeşte raportul şi este nemulţumit

Agent: Dar ce să scriu altceva?

Nelu Fediuc: Referitor la cele două maşini.

Agent: Nu ştiu despre ce este vorba pentru că am plecat.

Nelu Fediuc: Tu erai cu mine în tonetă.

Agent: Nu eram, că am plecat.

Nelu Fediuc: Nu mă pune, că am respect pentru tine.

Agent: Şi eu pentru dumneavoastră.

Nelu Fediuc: Au fost două maşini întoarse de pe sensul de intrare, aveau paşapoartele la ei? Scrie acolo ce este, nu mă f..e tu pe mine.

Agent: Vă respect, dar m-am săturat, după ce vine testarea am să iau doi şi mă duc la verde.

Nelu Fediuc: Mă duci cu pluta pe mine?.

Agent: Dar nu ştiu, şefu, despre ce e vorba

Nelu Fediuc: Tu nu ai nici o vină, parcă eşti tâmpit la cap. Şi dacă vrei să punem noi o chestie, dacă vreau să te f..., te f... eu data asta”.

 

Urmările

Reacţia comisarului Nelu Fediuc de a-şi procura alibiuri pare motivată de faptul că acesta a aflat că cei doi bărbaţi din Mihăileni au depus plângeri penale împotriva sa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Încercând să-şi construiască apărarea, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a căzut în extrema cealaltă. Cei doi agenţi asupra cărora a făcut presiuni au depus plângeri împotriva sa la Direcţia Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Comisarul şef Mihai Prelipcean, directorul interimar al DPF Rădăuţi, a confirmat existenţa celor două sesizări.

„În momentul de faţă efectuăm o serie de verificări pentru a stabili ce s-a petrecut între cei doi agenţi şi comisarul Nelu Fediuc. Ultimul a fost audiat, iar acum se află în concediu medical, motiv pentru care soluţionarea acestui caz se va prelungi. La finalul verificărilor vom fi în măsură să tragem o concluzie”, a declarat comisarul şef Mihai Prelipcean.

În paralel, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava continuă cercetările şi vor stabili dacă Nelu Fediuc şi-a depăşit atribuţiile pe linie de serviciu exercitate împotriva celor doi cetăţeni din Mihăileni.

Comisarul Nelu Fediuc nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la incidentele din luna decembrie a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dacă vreau să te f..., te f...!”.
 Vizualizări articol: 10995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 26 voturi
„Dacă vreau să te f..., te f...!”4.0526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cascaval trimis de
(12 ian 2009, 16:33:06
Nu tin nici partea dlui Fediuc, nici a agentilor vamali.

Dar nu vi se pare suspect ca in aceasta perioada apar in presa tot felul de dezvaluiri? Asta cu Fediuc, saptamana trecuta era o stire despre un Centru de Asistenta din G. Humorului care functiona fara autorizatie etc etc.

Explicatia mea este ca acum se imparte cascavalul si la nivel local. Daca capii ( cacofonie intentionata ) pdl si psd si-au impartit functiile mari ( ISJ, Posta, tot felul de directii si inspectorate ), sa nu uitam ca aceste directii au in subordine unitati. O astfel de unitate este si punctul vamal Siret. Unde s-ar parea, cred eu, ca trebuie schimbat actualul sef cu unul agreat de noul sef al Vamii Suceava.

In toate aceste unitati este musai sa fie sau sa fie numiti oameni de-ai celor cocotati de negociatorii psd si pdl ca fiind viitori sefi ai directiilor si inspectoratelor judetene.
2.   Cum ar spune Lis trimis de
(12 ian 2009, 17:45:38
Bai, ti-o trag!!! Tot ti-o trag!
2.1  RE: Cum ar spune Lis trimis de
(12 ian 2009, 20:49:12
nelu fediuc are masinile lui care cara tigari de la ucraina si care cotizeaza direct la el dar pentru a-si justifica activitatea, pentru a da bine in documente, pentru a-si crea o imagine de incoruptibil si de aparator a-l legii mai prinde pe drum cate u amarat care are masina ,,burdusita,, cu 10 cartuse de tigari pe care il amendeaza cu5000 ron.
3.   Tigari trimis de
(12 ian 2009, 21:27:43
cine naib fumeaza stifturile alea? voi ati vazut pentru ce tigari e tot scandalu de pe lume/??? vai de mama lor...astia fac tigarile alea din frunze de copaci...
4.   Un prieten trimis de
(12 ian 2009, 23:41:02
horga draga, nu vei mai cara tigari pana nu-ti executi prietenii de la Mihaileni.
5.   FARA CUVINTE. trimis de
(13 ian 2009, 09:14:40
NU MA MAI MIRA NIMICA, INTR-O TARA NEGUVRNATA PRECUM ROMANIA SE POATE ORICE. MAINE VEI AUZI IMPUSCATURI IN SEDIUL DE POLITIE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei