Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îmbibată în alcool

Acuzată că şi-a omorât bebeluşul după trei sticle de vodcă şi două beri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Femeia acuzată că şi-a omorât bebeluşul în vârstă de două luni, de supărare că micuţul plângea, iar ea nu putea să doarmă, a fost arestată preventiv în cursul zilei de sâmbătă de magistraţii Tribunalului Suceava.

Elena Covătaru, în vârstă de 36 de ani, din comuna Coşna, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub acuzaţia de omor calificat, infracţiune pentru care femeia, mamă a altor doi copii, un băiat şi o fetiţă, în vârstă de 16, respectiv cinci ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Sâmbătă, în jurul orei 13.00, Elena Covătaru a fost adusă sub escortă în faţa procurorilor criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Flancată de doi poliţişti de la arestul poliţiei, Elena Covătaru a declarat că nu şi-a omorât bebeluşul, ci doar l-a scăpat din braţe, în timp ce îl legăna. „Îl legănam şi l-am scăpat... Nu e adevărat că l-am omorât”, a mărturisit femeia ziariştilor care o aşteptau la intrarea în clădirea parchetelor sucevene.

Întrebată dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, ea a mărturisit că băuse două pahare de vodcă şi două beri.

 

Şocant: L-a izbit de podea sau de pereţi

Anchetatorii, însă, nu cred în varianta femeii şi spun că, în acea seară (joi spre vineri, 8/9 a.c.), Elena Covătaru dăduse peste cap, împreună cu concubinul ei, nu mai puţin de trei sticle de vodcă şi două beri, lucru confirmat chiar de către acesta din urmă. Cei doi concubini s-au luat la ceartă la un moment dat, iar bărbatul, tatăl bebeluşului şi al fetiţei în vârstă de 5 ani, a plecat de acasă, să doarmă în altă parte.

Băiatul cel mare al Elenei Covătaru le-a povestit anchetatorilor că, în noaptea presupusei crime, şi-a auzit mama, care se afla cu bebeluşul într-o altă cameră, ţipând de mai multe ori la acesta să tacă din gură.

La un moment dat, în jurul orei 4:00, adolescentul în vârstă de 16 ani a fost trezit de mama sa care i-a spus să sune repede la salvare, pentru că frăţiorul său mai mic nu mai suflă. Eforturile cadrelor medicale de pe ambulanţă de a-l resuscita pe micuţ s-au dovedit a fi în zadar, copilul fiind deja mort.

Varianta crimei avea să iasă la iveală în timpul necropsiei, atunci când medicii legişti au concluzionat că bebeluşul a avut parte de o moarte violentă ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral produs prin lovire activă sau proiectare. Practic, după leziunile descrise de legişti, anchetatorii cred că bebeluşul fie a fost izbit de podea, fie de pereţi, chiar de femeia care i-a dat viaţă. Specialiştii de la Medicină Legală susţin că micuţul nu avea cum să se aleagă cu asemenea leziuni dacă era scăpat din braţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzată că şi-a omorât bebeluşul după trei sticle de vodcă şi două beri.
 Vizualizări articol: 3280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Acuzată că şi-a omorât bebeluşul după trei sticle de vodcă şi două beri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei