Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dacia opreşte din nou producţia, pentru două săptămâni, începând cu 26 ianuarie

Luni, 12 Ianuarie 2009 (14:03:31)

Dacia a anunţat luni că va întrerupe din nou producţia producţia, pentru două săptămâni, în intervalul 26 ianuarie- 8 februarie, ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto.

"Ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto, în special a celei din România, Dacia îşi suspendă producţia în perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2009", se arată într-un comunicat al Dacia remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Salariaţii care vor rămâne la domiciliu, în şomaj tehnic, vor fi remuneraţi cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de muncă pe 2008.

"Dacia se vede nevoită să recurgă la această măsură pentru a-şi adapta producţia la scăderea comenzilor ca urmare a declinului pieţelor auto. Acest declin este manifestat cu deosebire în cazul României, prima piaţă a constructorului, unde în 2008 a fost comercializată peste o treime din producţia uzinei de la Mioveni. În decembrie 2008, Dacia a comercializat 3.622 unităţi pe piaţa sa internă, în scădere cu 55% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2007", menţionează producătorul auto.

Uzina de la Mioveni a reluat lucrul luni, după ce producţia a fost întreruptă în total timp de aproximativ o lună, în mai multe zile ale lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie. Activitatea a fost întreruptă tot din cauza scăderii cererii.

Potrivit constructorului de la Mioveni, prăbuşirea pieţei româneşti de vehicule noi este provocată de efectele crizei financiare, care a redus accesul clienţilor la credite, de invazia de vehicule de ocazie importate şi de indecizia clienţilor, cauzată de posibila modificare a taxei de poluare.

"Piaţa de vehicule noi din România este asfixiată de comerţul cu vehicule de mâna a doua provenite din import. În decembrie 2008, înmatriculările de vehicule vechi importate au atins nivelul de 54.712 unităţi, în creştere cu 471% faţă de luna decembrie 2007. (...) Practic, începând cu noiembrie 2008, pentru fiecare vehicul nou comercializat în România, au fost înmatriculate trei vehicule de ocazie", se arată în comunicat.

De asemenea, compania menţionează că piaţa de vehicule noi din România a înregistrat o scădere "dramatică" a vânzărilor începând cu luna octombrie 2008.

După declinul de 30% înregistrat în octombrie 2008 faţă de luna octombrie a anului 2007, vânzările de vehicule noi au scăzut cu 55% în noiembrie 2008 faţă de noiembrie 2007 şi cu 53% în decembrie 2008 în raport cu decembrie 2007, potrivit constructorului auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia opreşte din nou producţia, pentru două săptămâni, începând cu 26 ianuarie.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia opreşte din nou producţia, pentru două săptămâni, începând cu 26 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei