Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Performanţele economice, un rezultat al politicilor promovate împotriva partidelor şi FMI

Joi, 18 Decembrie 2008 (15:11:08)
Rezultatele economice pozitive înregistrate în ultimii patru ani s-au datorat în mare parte politicilor fiscal-bugetare promovate de cele mai multe ori de Guvern împotriva unei "opoziţii îndârjite" atât a partidelor şi analiştilor, cât şi a Fondului Monetar Internaţional, afirmă premierul Tăriceanu.

În discursul susţinut, joi, la Palatul Victoria, referitor la bilanţul de guvernare, premierul a arătat că 2008 va fi anul cu cel mai mare Produs Intern Brut din istoria României, echivalent a 138 miliarde euro, cu 40 % peste nivelul din 1990, şi că PIB-ul pe locuitor a ajuns la 43% din media UE, faţă de 34% în urmă cu patru ani.

Tăriceanu a apreciat că perioada 2005-2008 poate fi considerată ca perioada cu cele mai mari investiţii din istoria modernă a României şi că reducerea cotei impozitului pe profit de la 25% la 16% şi introducerea cotei unice de 16% pe venituri au condus la creşterea veniturilor bugetare la 177 miliarde lei în 2008, faţă de 74 miliarde lei în 2004.

"Atunci când am introdus cota unică de 16% în anul 2004, am spus că investiţiile străine vor fi atrase prin această măsură si că astfel se vor crea locuri de muncă si prosperitate. Mulţi din cei care astăzi laudă cota unică au făcut atunci comentarii acide", a arătat premierul.

În acelaşi interval, ponderea în PIB a arieratelor din economie a scăzut de la 25%, în 2004, la 14%, în 2007, şi la aproape 10%, în 2008.

"O bună parte din aceste rezultate se datorează politicilor fiscale si bugetare pe care le-am promovat cu curaj, de cele mai multe ori în faţa unei opoziţii îndârjite atât a forţelor politice interne, cât şi din partea Fondului Monetar Internaţional sau unei bune părţi a analiştilor economici", a spus Tăriceanu.

El a mai arătat că dacă până în 2004 companiile străine au investit cumulat în România 15 miliarde euro, numai în ultimii patru ani valoarea investiţiilor străine cumulate a atins 37 miliarde euro.

În prezent există în economia românească un stoc de investiţii străine de peste 50 miliarde euro, care produc şi exportă bunuri şi servicii de aceiaşi calitate cu cele din Uniunea Europeană, a mai spus Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Performanţele economice, un rezultat al politicilor promovate împotriva partidelor şi FMI.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Performanţele economice, un rezultat al politicilor promovate împotriva partidelor şi FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei