Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Revoltător

Tânără cu handicap, lăsată gravidă de un bărbat de 60 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Caz revoltător la Pârteştii de Sus, unde o fată cu handicap de gradul doi, ceea ce specialiştii numesc un handicap mediu, a fost jucăria sexuală a unui bărbat care-i putea fi bunic. Mai grav este că totul s-a petrecut cu ştirea tatălui tinerei, cel care îşi luase fiica acasă dintr-un centru de plasament pentru a o reintegra în societate.

 

Relaţiile sexuale dintre vecinul în vârstă de 60 de ani şi tânăra cu handicap de gradul doi, care nu aude şi nu vorbeşte, s-au consumat timp de jumătate de an. Chiar dacă ştia totul, tatăl, divorţat de mai mulţi ani de mama fetei, nu a făcut nimic pentru a opri grozăvia. Lucrurile s-au precipitat acum câteva zile, când mama, care locuieşte într-un sat vecin, a aflat întâmplător că fata a rămas însărcinată. Medicii care au consultat-o luni pe tânără au confirmat că aceasta este însărcinată în luna a doua.

Vasile Ciornei, vecinul inconştient care s-a culcat cu o fată cu handicap, recunoaşte totul cu nonşalanţă.

„M-am lăcomit”, se justifică bărbatul în vârstă de 60 de ani, după care îşi freacă mâinile şi întreabă dacă va face puşcărie pentru că s-a culcat cu fata cu handicap.

 

Reintegrată în familie după o anchetă a Primăriei Cacica

Povestea a început iarna trecută, când Viorel Ţabrea, din Pârteştii de Sus, şi-a luat acasă, în vacanţă, fata care fusese internată ani în şir la Centrul de Plasament din Gura Humorului. În ianuarie, tânăra acum în vârstă de 21 de ani nu a mai dorit să se întoarcă la Gura Humorului. În plus, tatăl şi-a exprimat disponibilitatea de a-i acorda ajutor fiice sale, deşi aceasta avea deseori un comportament agresiv. A urmat o anchetă a Primăriei Cacica, iar pe 15 februarie 2008 fata a fost reintegrată în familia tatălui, care-şi refăcuse viaţa cu o altă femeie.

Pentru ca lucrurile să fie ţinute sub control, reprezentanţii Primăriei Cacica aveau obligaţia să verifice ce se întâmplă cu tânăra şi dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru ca aceasta să rămână în acel mediu.

O perioadă lucrurile au decurs relativ normal, şi chiar dacă tânăra mai pleca de acasă nimic nu părea să ducă la actualul deznodământ.

 

Ciornei: „Fata se cerea şi eu m-am jucat cu ea”

Totul s-a schimbat în luna iunie, când fata s-a ataşat de Vasile Ciornei, un vecin în vârstă de 60 de ani. Bărbatul care locuieşte singur de ani buni, după ce soţia l-a părăsit în urmă cu 28 de ani, iar de singurul său fiu nu mai ştie decât că ar fi plecat în Italia, a reuşit să-i sucească minţile fetei. Chiar dacă ştia că are probleme de sănătate grave, sexagenarul nu s-a dat în lături în a-şi satisface poftele carnale.

„De când a venit la mine, m-am culcat mereu cu ea. Dar şi fata se cerea, eu m-am jucat cu ea. Ce să zic acum, asta-i greşeala mea, m-am lăcomit şi uite ce s-a întâmplat. De ce să mă ascund, cu mine a rămas gravidă”, a spus Ciornei.

Bărbatul a mărturisit că tot el şi-a dat seama că fata a rămas însărcinată când a observat că nu mai are ciclu menstrual.

„Fata s-a dus la mamă-sa şi asta i-a zis că are probleme cu stomacu. Eu i-am zis că nu-i adevărat şi că fata vomită şi e gravidă. Au dus-o la ecograf şi le-a zis că e gravidă”, a completat Vasile Ciornei.

 

Ar vrea să-i dea fetei întreaga avere

Vasile Ciornei a mărturisit că ştia despre boala fetei şi că aceasta trebuia să-şi ia periodic medicaţia, numai că acest lucru se întâmpla extrem de rar. „Dacă ea nu voia să ia pastilele, ce puteam să facă? S-o oblig?”, s-a întrebat bărbatul.

Vasile Ciornei a menţionat că despre relaţia sa cu fata ştia inclusiv Viorel Ţabrea. Tatăl a confirmat că era la curent cu ce se petrecea în casa vecinului, dar nu a considerat că este cazul să intervină.

Acum, după ce este arătat cu degetul de toată lumea, Ciornei ar vrea să găsească o cale de împăcare.

„Eu am cerut-o de la maică-sa şi de la taică-su să o lase la mine, că-i trec toată averea pe ea. Acum oi vedea ce s-o întâmpla. Numa sper să nu ajung la închisoare”, a spus spăşit bărbatul.

 

Tatăl aruncă vina în curtea instituţiilor statului

Viorel Ţabrea crede că principalul vinovat pentru actuala situaţie este vecinul Ciornei. „Venea mereu la mine şi tot zicea: ‘Las-o să trăiască’. Ştiam că se culca cu el, că doar ce erau să facă?”, a declarat Ţabrea.

Inconştientul tată spune că a făcut mai multe adrese de-a lungul timpului pentru ca fata să fie preluată înapoi într-un centru de plasament.

„Pleca de acasă, făcea probleme şi eu am spus că nu o mai pot ţine. Am mers şi la Poliţie, am fost şi la Suceava, la Direcţie pentru Asistenţă Socială, dar nu am nici un răspuns până acum. Şi ăştia sunt vinovaţi că nu m-au ajutat să rezolv ceva”, a spus cu năduf Viorel Ţabrea.

 

Urmează să facă avort

Între timp, fata a fost internată în secţia Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în vederea unei întreruperi de sarcină. Dr. Paraschiva Pauliuc a arătat că o astfel de intervenţie este obişnuită, dar în cazul fetei, din cauza handicapului pe care îl prezintă, vor fi luate măsuri speciale.

„Nu aude, nu vorbeşte şi pe deasupra are un anumit grad de debilitate mintală. Pentru că nu putem colabora cu ea, dar trebuie să ne asigurăm că stă liniştită, o vom adormi. De asemenea, după intervenţie, o vom mai ţine o perioadă în spital pentru a depista şi trata la timp o eventuală hemoragie sau infecţie”, a punctat medicul, cu precizarea că până în prezent analizele fetei au ieşit bine, ceea ce înseamnă că, în afara handicapului de care suferă, tânăra este o persoană sănătoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără cu handicap, lăsată gravidă de un bărbat de 60 de ani.
 Vizualizări articol: 5869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Tânără cu handicap, lăsată gravidă de un bărbat de 60 de ani3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   D trimis de
(18 dec 2008, 14:10:29
asta drama, nu sinuciderea unei pitzipoance
2.   E plina lumea de prosti trimis de
(18 dec 2008, 15:28:37
tatal e principalul vinovat - nu a avut grija de fata.Daca are o dizabilitate,e si el responsabil.S-a obisnuit sa i-o tina statul,ca el sa-si duca mai departe jalnica viata de ****ratic si lenes.

Batranul care "s-a jucat" e un batran tap profitor si l-as pune la munca silnica pe viata.Daca nu e prea batran pentru sex cu o fata fara discernamant,atunci nu e prea batran nici pentru pedeapsa cuvenita.
3.   ;M-AM LACOMIT:... trimis de
(18 dec 2008, 17:18:59
INTR-O TARA CIVILIZATA CU NISTE LEGI ADEVARATE SI DREPTE ATAT TATAL,NEMERNICUL ASTA BATRAN CAT SI CEI CARE MANANCA O PAINE DEGEABA DE PE LA "PROTECTIA COPILULUI" AR TREBUI SA FIE" LACOMI" DE NISCAIVA ANI DE PUSCARIE...DAR, CA LA NOI LA NIMENEA !
4.   FARA CUVINTE - !! trimis de
(18 dec 2008, 19:19:56
AM RAMAS MUT - CITIND ARTICOLUL.
5.   Noi suntem romani! trimis de
(18 dec 2008, 19:34:35
Ce frumos popor crestin avem ! De duminica si de hramuri, haleli la moaste. Rusine sa-ti fie batranule pentru fapta ta. Intoarceti-va oameni buni la cuvantul Domnului Hristos! Fiti crestini ortodocsi nu numai duminica ci si dupa iesirea din Sf. Biserica, in viata noastra de zi cu zi.
6.   Care-ihandicapatul? trimis de
(19 dec 2008, 00:38:26
eu cred ca batranul e mai handicapat decat fata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei