Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solstiţiul de iarnă

“Noaptea cea mai lungă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
“Noaptea cea mai lungă”, manifestarea culturală de confluenţă artistică organizată la Muzeul de Istorie în noaptea de 22 decembrie, noaptea care marchează solstiţiul de iarnă, îi va avea în acest an în centrul atenţiei pe venerabilii supravieţuitori ai temniţelor comuniste, poeţii Dumitru Oniga şi Vasile Pânzariu.

 

Poeţii „cuvântului răstignit”

Organizată sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, manifestarea, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, a avut în fiecare an invitaţi axiali.

Dacă primul invitat, căruia i s-a dedicat medalionul central al manifestării, a fost, la ediţia de debut (din anul 2003), scriitorul Onu Cazan (care a fost omagiat atunci cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani) au urmat apoi graficianul satiric Mihai Pânzaru PIM (la marcarea a 35 de ani de activitate grafică), Rodica Dominte şi Marcel Horodincă, doi slujitori ai scenei locale („Coana Chiriţa” şi „Bârzoiul” ei) şi cant-autorul folk sucevean Cornel Angelescu, iată că în acest an plecăciunea de cuviinţă se face în faţa celor doi poeţi ai „cuvântului răstignit”, Dumitru Oniga şi Vasile Pânzariu.

 

„Hara te colindă la tine acasă” şi concert în aer liber

Şi pentru că anul trecut formaţia „Hara” s-a bucurat de un mare succes în faţa publicului sucevean, membrii acestei formaţii au fost invitaţi să participe şi la această ediţie.

Aşa că, în spectacolul fără regizor care va începe la ora 17:30, odată cu extragerea tombolei „Hara te colindă la tine acasă”, şi după medalionul omagial dedicat celor doi poeţi, va urma, imediat după momentul aprinderii lumânărilor în Piaţa Drapelelor (moment iniţiat anul trecut sub genericul „Lumină pentru libertate”), un concert în aer liber susţinut de formaţia „Hara”, care va avea loc, începând cu ora 19:00, pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Noaptea cea mai lungă”.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
“Noaptea cea mai lungă”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei