Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BIO: Mihai Stănişoară, un ministru familiarizat cu problemele de securitate naţională şi apărare

Joi, 18 Decembrie 2008 (16:34:43)
Mihai Stănişoară, alegerea PDL pentru conducerea MAp, provine dintr-un mediu familiar domeniului apărării şi securităţii naţionale, fiind membru CSAT şi, începând din 2007, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, funcţie în care i-a succedat lui Sergiu Medar.

Mihai Stănişoară s-a născut la data de 11 iunie 1962 în municipiul Craiova (judeţul Dolj), este căsătorit şi are doi copii.

A absolvit în anul 1986 Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Timişoara, obţinând calificarea de inginer mecanic. În anul 2003 susţine teza de doctorat în ştiinţe tehnice la Universitatea Tehnică din Timişoara, devenind doctor inginer.

După absolvirea Facultăţii, este repartizat ca inginer la Fabrica de Aparate de Măsură şi Control din Turnu Severin (1986-1989), fiind transferat apoi în funcţia de inginer proiectant la Centrul de Cercetări şi Inginerie Tehnologică pentru Aparatură Casnică Timişoara (1989-1990). Este autor a doua inovaţii brevetate în domeniul mecanicii fine. În paralel, este cooptat în cadrul învăţământului superior, ca asistent universitar la Universitatea Tehnică din Timişoara (1988-1990).

Odată cu reînfiinţarea Camerei de Comert şi Industrie a României, Mihai Stănişoară este angajat ca Secretar General la Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Mehedinţi (1992-1994), fiind ales apoi ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a jud. Mehedinţi (1994-2000). Mihai Stănişoară a absolvit în anul 2001 cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi din anul 2006, Mihai Stănişoară s-a înscris la doctorat în domeniul Ordine publică şi siguranţă naţională în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Stănişoară este membru al Partidului Democrat. El a fost ales ca deputat de Mehedinţi pe listele PD în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008.

În cadrul partidului, a deţinut pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean Mehedinţi (1997-2000), apoi pe cea de preşedinte al BPJ Mehedinţi (începând din anul 2000). Este ales apoi în anul 2001 ca Secretar executiv al Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat şi în anul 2003 ca membru supleant în Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei "DA" PNL-PD.

În perioada mai - octombrie 2000 deţine funcţia de Secretar General în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, sub conducerea pe atunci a democratului Sorin Frunzăverde.

Mihai Stănişoară este ales ca deputat de Mehedinţi pe listele Partidului Democrat în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008. În prima legislatură, a fost membru al Comisiei de Politică Extenă al Camerei Deputaţilor şi a deţinut funcţia de preşedinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) între anii 2001-2004.

Reales în anul 2004 ca deputat, Mihai Stănişoară a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, fiind de asemenea şi vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară N.A.T.O.

A fost iniţiator a 28 de propuneri legislative, dintre care două au devenit legi: Legea 15/2003 şi Legea 129/2006.

La data de 15 martie 2007, prin decret prezidenţial, Mihai Stănişoară, preşedintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, înlocuindu-l în această funcţie pe Sergiu Medar, care a demisionat din motive de sănătate. În această calitate, Mihai Stănişoară îndeplineşte şi funcţia de membru în CSAT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BIO: Mihai Stănişoară, un ministru familiarizat cu problemele de securitate naţională şi apărare.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BIO: Mihai Stănişoară, un ministru familiarizat cu problemele de securitate naţională şi apărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei