Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fosta fiară, actualmente vierme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Se pare că atlasul zoologic trebuie reactualizat şi adaptat la situaţia concretă din România, sectorul fotbal. Adică aici unde galeriile se autointitulează “câinii roşii”, “lupii galbeni”, “zimbrii moldoveni” şi altele asemenea, deşi, în majoritatea cazurilor pare a fi vorba de o confuzie colectivă: e clar că-s patrupede, da’ parcă nu lupi sau zimbri!

La fel de bine stăm şi la poreclele individuale: ăla leneşu e „Săgeată(!)”, am mai avut „Săpăligă”, „Puriu’”, până şi “Flocea”… asta ca să nu mai pomenim de celebrul Augustin de la Dinamo, zis „40 de cm”, prietenii ştiu de ce!

Printre curiozităţile nenumărate ale fotbalului de uz intern, se numără, mai ales pentru cei foarte tineri, care n-au apucat să-l vadă şi jucând, ci doar făcându-se de râs ca antrenor, şi porecla de „Fiara” cu care fanii îl alintau pe Marius Lăcătuş.

Ei bine, explicaţia trebuie căutată cel puţin în două direcţii. Prima este legată chiar de prestaţia fotbalistică a fostei magnifice extreme dreapta (şi pentru care nu există alt termen de comparaţie decât uluitoarea –încă şi mai veche - extremă Onei Pîrcălab, poreclit şi el, însă absolut justificat, „Săgeata Carpaţilor”) care alerga ca un turbat, dribla în draci şi şuta demenţial. Ce mai, fiară în toată regula!

Pe de altă parte, comportamentul în teren al aceluiaşi Marius Lăcătuş includea şi el tot arsenalul unei fiare, varianta golănească dusă la extrem: înjurături, călcături cu crampoanele, scuipat în ochi adversarii, coate în maţe.

Recunoaşteţi că porecla este cum se poate mai potrivită. De fapt, a fost, asta cât timp Marius a jucat fotbal. Devenit antrenor, nu-mi aduc aminte de vreo performanţă nu notabilă, ci măcar onorabilă. Cu toate astea însă, porecla l-a urmat cumincioară, peste tot.

Văzându-l la lucru în această postură, cei mai tineri cu siguranţă că nu şi-o pot explica, din moment ce Marius Lăcătuş s-a arătat a fi moale, bleg, ba chiar leşinat, mergând până la a se lăsa efectiv călcat în picioare de derbedeul care confundă orice pe lumea asta cu singurul lucru pe care-l ştie, turma. În care, dacă ar fi rămas, l-am fi putut considera pe fosta “Fiară” un mieluţ rătăcit, eventual o oaie bleagă.

Acceptând acum revenirea, nu mai e nici măcar atât, ci doar un biet vierme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta fiară, actualmente vierme.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Fosta fiară, actualmente vierme3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei