Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, convenită de liderii de grupuri

Joi, 18 Decembrie 2008 (19:21:50)
PDL va prelua funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi va avea un post de vicepreşedinte, unul de secretar şi unul de chestor, iar PSD va avea două funcţii de vicepreşedinte, una de secretar şi una de chestor, potrivit algoritmului stabilit, joi, de reprezentanţii grupurilor.

Potrivit negociatorilor desemnaţi să discute algoritmul politic, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine democrat-liberalilor, care vor mai obţine un post de vicepreşedinte, un post de secretar pentru întreaga legislatură şi încă un post de secretar în primele patru sesiuni. În plus, PDL mai primeşte un post de chestor pe toţi cei patru ani de mandat şi încă un post de chestor în ultima sesiune din 2012.

Conform algortimului, PSD obţine două funcţii de vicepreşedinte, una de secretar şi una de chestor, pe toţi cei patru ani de mandat.

Liberalii au obţinut o funcţie de vicepreşedinte pe întreaga legislatură şi una de secretar, dar şi un post de chestor pentru primele şapte sesiuni parlamentare.

Grupului parlamentar al UDMR îi va reveni în acest for legislativ o singură funcţie în Biroul Permanent, şi anume una de chestor, pentru toate cele opt sesiuni parlamentare.

Grupul minorităţilor a obţinut şi el un post de secretar, pe care-l va împărţi cu PDL şi îl va exercita în ultimele patru sesiuni ale legislativului.

Întrebat dacă, în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, PDL îşi menţine propunerea cu privire la Roberta Anastase, unul dintre liderii PDL a replicat: "Da".

La ora transmiterii acestei ştiri, deputaţii care participă la negocierile privind algoritmul politic discută repartizarea funcţiilor în comisiile parlamentare.

La aceste discuţii participă, din partea PSD, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Radu Moldovan şi Mihai Tudose, de la PDL Ioan Oltean, Gheorghe Albu, Cezar Preda şi Daniel Buda, de la PNL Mihai Voicu şi Eugen Nicolăescu, de la UDMR Hunor Kelemen şi Marton Arpad, iar de la minorităţi Varujan Pambuccian, Nicolae Păun şi Liana Dumitrescu.

PDL ar putea să o nominalizeze pe Roberta Anastase pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din PDL. Deputaţii PDL care au o vechime mai mare în Parlament, Ioan Oltean, Cezar Preda, Gheorghe Albu sau Daniel Buda, fie nu îşi doresc postul de preşedinte al Camerei, fie nu sunt agreaţi de conducerea partidului pentru a fi nominalizaţi, au mai spus sursele citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, convenită de liderii de grupuri.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, convenită de liderii de grupuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei