Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cincisprezece salvatori minieri de la Petrila, audiaţi de comisia de anchetă în cazul exploziilor

Joi, 20 Noiembrie 2008 (16:07:40)
Cincisprezece salvatori minieri care au intrat, sâmbătă, în subteranul minei Petrila pentru a recupera victimele exploziilor, au fost audiaţi, joi, de comisia de anchetă care investighează acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cincisprezece salvatori minieri au dat, joi, declaraţii, detaliile oferite de aceştia fiind esenţiale.

Aceleaşi surse susţin că în momentul de faţă, prin declaraţiile salvatorilor, se conturează în mare măsură situaţia existentă în subteran după producerea acidentului.

Declaraţiile salvatorilor sunt foarte importante în continuarea anchetei începute în urma exploziilor de la Petrila, mai spus sursele menţionate.

Comisia de anchetă formată din patru procurori specializaţi în astfel de cazuri, doi ofiţeri de la IGPR, doi judiciarişti din IPJ Hunedoara, specialiştii din cadrul ITM şi cei ai Institutului Naţional de Securitate Minieră - INSEMEX, a început, luni, audierile în acest caz, până în prezent fiind luate declaraţii de la minerii care au lucrat sâmbătă în abatajul respectiv, în schimbul I, precum şi de la mineri care au lucrat în alte zile în acel abataj, dar şi de la fosta conducere a minei Petrila.

În paralel, a fost formată o comisie de expertiză tehnică formată din optsprezece cercetărori şi specialişti în domeniul minier din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani.

Potrivit directorului INSEMEX, Constantin Lupu, membrii comisiei au preluat probe prelevate din echipamentul de protecţie pe care cei doisprezece mineri morţi l-au avut asupra lor în momentul exploziei.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Hunedoara, Victoriţa Povarnă, în cazul exploziilor de la mina Petrila a fost deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, iar comisia de anchetă continuă cercetările pentru stabilirea împrejuărilor şi a cauzelor ce au putut provoca moartea şi rănirea minerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cincisprezece salvatori minieri de la Petrila, audiaţi de comisia de anchetă în cazul exploziilor.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cincisprezece salvatori minieri de la Petrila, audiaţi de comisia de anchetă în cazul exploziilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei