Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dacia: Suspendarea taxei auto la maşinile noi este utilă, dar trebuie o lege definitivă

Joi, 20 Noiembrie 2008 (13:57:12)
 Suspendarea taxei auto pentru maşinile noi până la sfârşitul anului viitor este o măsură bună pentru Dacia, însă este nevoie de o lege permanentă care să stimuleze achiziţia de vehicule noi, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

"În perioada în care taxa este suspendată, Guvernul are timp să găsească o soluţie prin care să fie stimulată vânzarea de maşini noi şi frânată comercializarea autovehiculelor vechi din import", a spus Fourmont, cu ocazia decernării premiului "Maşina anului" 2009 în România, de către Uniunea Ziariştilor şi Editorilor Auto din România (UZEAR), premiu câştigat de modelul Dacia Sandero.

Întrebat dacă Dacia intenţionează să solicite ajutorul statului, aşa cum au procedat alţi constructori auto din Europa şi Statele Unite ale Americii, Fourmont a spus că această variantă nu este luată în calcul în prezent de constructorul auto autohton.

El consideră mai utile măsuri luate de guvern pentru stimularea vânzărilor de maşini noi.

"Pentru moment, am subliniat că este important ca piaţa de vehicule noi să fie favorizată şi să fie stopate importurile masive de maşini second hand. Principalele măsuri în acest sens ar fi începerea programului de înnoire a parcului auto la 1 ianuarie 2009, efectuarea unor controale mai stricte ale maşinilor rulate importate, precum şi a unor controale ale Gărzii Financiare, care să depisteze comercializarea sălbatică de maşini second hand", a afirmat Fourmont.

Taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Guvernul estimează o scădere la 40-50% a veniturilor obţinute din taxa de poluare auto, ca efect al suspendării taxei la achiziţia de autovehicule noi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia: Suspendarea taxei auto la maşinile noi este utilă, dar trebuie o lege definitivă.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia: Suspendarea taxei auto la maşinile noi este utilă, dar trebuie o lege definitivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei