Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţiile neplăcute cu autorităţile pot fi sesizate în Registrul Naţional al Aberaţiilor

Marţi, 18 Noiembrie 2008 (15:06:41)
Câteva personalităţi din lumea academică şi a afacerilor au lansat, marţi, Registrul Naţional al Aberaţiilor, un catalog electronic în care oamenii care se lovesc, sunt afectaţi sau observă situaţii aberante create de instituţiile statului sunt încurajaţi să-şi înscrie experienţele.

Registrul Naţional al Aberaţiilor este în opinia iniţiatorilor creat cu scopul de a-i determina pe oameni să se implice, să ia atitudine şi să se manifeste activ în ceea ce ei au numit viaţa cetăţii.

Cel care a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă detaliile proiectului, George Butunoiu, cunoscut în domeniul resurselor umane, recrutării şi head hunting-ului, a precizat că proiectul reprezintă viziunea unei organizaţii apolitice, dar care are un obiectiv politic.

"Obiectivul nostru politic este acela de a încuraja atitudinea politică a oamenilor care în ultima perioadă sunt din ce în ce mai dezamăgiţi de atitudinea liderilor politici", a declarat Butunoiu.

Alături de el, în acest proiect s-au implicat manageri de top, consultanţi sau antropologi cunoscuţi care au precizat, rând pe rând, că deşi sunt diferiţi unii faţă de ceilalţi, urmăresc acelaşi scop: încurajarea acţiunii publicului.

Registrul va fi un catalog, practic un site în care oricine poate publica, cu câte detalii doreşte, o aberaţie de care s-a lovit. Totuşi acestea vor fi filtrate de un redactor, care va modera comentariile apărute pe site pentru a evita publicarea de inexactităţi sau de mesaje într-un limbaj suburban.

Aberaţiile semnalate vor fi ierarhizate în timp, urmând a se face chiar şi dezbateri publice la care să fie invitaţi cei acuzaţi că ar fi responsabili pentru apariţia celor semnalate.

Iniţiatorii, grupaţi într-un ONG purtând acelaşi nume de Registrul Naţional al Aberaţiilor, au precizat că nu se ocupă decât de aberaţiile a căror sursă este statul.

"Nu ne interesează neregulile din companii sau din domeniul privat. Există un site specializat pe aşa ceva. Ne interesează doar acţiunile instituţiilor publice", a declarat Gabriel Biriş.

Reprezentanţii organizaţiei - finanţate din banii lor personali, după cum au arătat în conferinţa de marţi - au prezentat şi sigla ONG-ului, un animal cu girofar pe cap, purtând la gât o cravată tricoloră şi în mâini o geantă de funcţionar şi un telefon mobil, care avea pe burtă un număr de înmatriculare pe care era scris GU - 01- VON. "El este Guvon, nu mai are nevoie de nicio prezentare, el este sursa aberaţiilor care sperăm că le veţi găsi în număr cât mai mare pe site", a mai spus Butunoiu.

La propunerea jurnaliştilor, iniţiatorii proiectului au declarat că analizează varianta ca în cazul tuturor aberaţiile de pe site să poată fi identificate persoanele din administraţie care au creat situaţiile pentru ca în urma presiunii publice acestea să fie sancţionate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţiile neplăcute cu autorităţile pot fi sesizate în Registrul Naţional al Aberaţiilor .
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situaţiile neplăcute cu autorităţile pot fi sesizate în Registrul Naţional al Aberaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei