Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Flutur. Gheorghe Flutur de la Curtea Constituţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În campania electorală pentru alegerea unor primari de zone, poreclite colegii, mulţi dintre candidaţi par treziţi din somn şi trimişi să se întâlnească cu alegătorii şi cu presa. Unii, tehui fiind, o iau pe arătură, iar alţii o iau prin pădure. Printre cei care au ajuns în pădure şi s-au întâlnit cu lupul, veveriţa, ghinda, bradul şi cu căprioara care bea apă din izvor, aşa-ţi urez eu ţie succesuri în viitor, se află candidatul PSD pentru Senat în Colegiul Rădăuţi, Corneliu Popovici.

Domnul Popovici a tras aer în piept, aşa cum trag candidaţii electoratul în acelaşi piept, a pupat mâna şi poala popii, şi-a făcut o cruce mare şi a zis: „De aceea eu am să spun pentru cine are urechi de auzit să audă şi pentru cine are ochi de văzut să vadă că PSD a fost cel care în 2004 a dat pădurea Bisericii, Arhiepiscopiei, şi Alianţa D.A., cu Gheorghe Flutur, a fost cea care a luat pădurea”.

Opriţi drujba, măi flăcăi, şi mai strigaţi o dată hăiii! Hăiii, hăiii, hai c-ai scos-o, domnule candidat! Eu, eu, eu, domnule candidat, mă număr printre cei care au urechi de auzit tot felul de bazaconii şi ochi de văzut tot felul de nebunii. În plus, am minte de ţinut minte şi de gândit, dar şi mână de scris.  

În anul de graţie 2004, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, nu mai contenea cu suduielile la adresa PSD, a preşedintelui Ion Iliescu şi a premierului Adrian Năstase. Înaltul Pimen era supărat pentru că fundaţia particulară în fruntea căreia se afla şi se află şi-n prezent, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, nu primea cele 192.000 de hectare de pădure solicitate pe nedrept. Pentru că Înaltul Pimen ţipa din ce în ce mai tare şi fiindcă alegerile erau din ce în ce mai aproape, Guvernul PSD a emis o Ordonanţă prin care Arhiepiscopia (deci Arhiepiscopia, şi nu fundaţia particulară) primea 90.000 de hectare de pădure (deci 90.000, şi nu 192.000).

Şi-acum, încă un lucru foarte important: a fost vorba despre împroprietărire şi nu despre retrocedare fiindcă specialiştii Guvernului n-au găsit documente care să demonstreze clar că Biserica din judeţul nostru a fost stăpâna pădurilor. 

Buuun. După ce Traian Băsescu şi Alianţa D.A. au trimis PSD-ul în opoziţie, câţiva senatori PSD şi PRM au atacat Hotărârea de Guvern la Curtea Constituţională, iar Curtea a hotărât că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor trebuie să dea drumul din captivitate celor 90.000 de hectare de pădure şi să le lase să se întoarcă în sânul naturii şi în cel al statului.

Totuşi, Corneliu Popovici s-ar putea să aibă dreptate, însă doar dacă la începutul anului 2005, atunci când Hotărârea Guvernului Năstase cu privire la împroprietărirea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost desfiinţată, senatorii Alianţei D.A. erau deghizaţi în senatori PSD şi PRM sau dacă Gheorghe Flutur şi ai lui erau mascaţi în judecători ai Curţii Constituţionale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur. Gheorghe Flutur de la Curtea Constituţională.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 12 voturi
Flutur. Gheorghe Flutur de la Curtea Constituţională3.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei