Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: PIB va creşte cu aproape 9% în trimestrul III, dar apar "nori negri" în trimestrul IV

Marţi, 18 Noiembrie 2008 (20:09:51)
Datele Institutului de Statistică indică pentru trimestrul III o creştere economică de "aproape 9%" din PIB, susţinută de o producţie agricolă record, însă în trimestrul IV situaţia începe să se schimbe şi "anumiţi nori negri apar la orizont", a declarat premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Într-un discurs susţinut, marţi, la Camera de Comerţ şi Industrie Timişoara, şeful Guvernului a afirmat că informaţiile primite din partea Institutului Naţional de Statistică relevă "un ritm extraordinar de creştere economică".

"O să primiţi în curând rezultatele de la Institutul Naţional de Statistică cu privire la performanţele economice pe trimestrul trei. O să vedeţi că avem un ritm de creştere extraordinar pe trimestrul trei, ne apropiem de 9%. Anul acesta, după toate statisticile, România are cea mai mare producţie agricolă din toate timpurile, aşa se explică rezultatul foarte bun din 2008, însă sigur că, o dată cu trecerea în trimestrul patru, lucrurile încep să se schimbe şi anumiţi nori negri apar la orizont, trebuie să ţinem cont de aceste lucruri", a spus Tăriceanu.

Institutul Naţional de Statistică va anunţa la 3 decembrie evoluţia Produsului Intern Brut în trimestrul III şi după nouă luni ale acestui an, în raport cu aceleaşi perioade din 2007.

Tăriceanu a apreciat că rapoartele redactate de experţi şi analişti străini care indică supraîncălzirea economiei româneşti reprezintă "produse pure ale muncii de birou", fără legătură cu realităţile economiei româneşti.

"Toţi economiştii români ştiu un lucru extrem de bine, că atunci când România are un an agricol de excepţie produsul intern brut sare cu 1% în mod automat", a afirmat şeful Executivului.

Creşterea economică a României s-a plasat la 6% anul trecut, faţă de 7,9% în 2006, şi a ajuns la 8,8% în prima jumătate din 2008.

În luna aprilie, Comisia Europeană a anticipat că economia României va avansa cu 6,2% în acest an şi cu 5,1% în 2009, pentru ca la începutul lunii noiembrie să revizuiască în urcare estimarea pentru 2008, la 8,5%, şi să reducă proiecţia pentru 2009, la 4,7%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: PIB va creşte cu aproape 9% în trimestrul III, dar apar "nori negri" în trimestrul IV.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: PIB va creşte cu aproape 9% în trimestrul III, dar apar "nori negri" în trimestrul IV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei