Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri

Marţi, 18 Noiembrie 2008 (17:44:17)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Timişoara, că ajutoarele care vor fi acordate rudelor minerilor decedaţi sau răniţi în exploziile ce au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, vor fi aprobate în şedinţa de Guverrn de miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, marţi, la Timişoara, de un jurnalist dacă Guvernul va acorda ajutoare rudelor minerilor decedaţi sau răniţi în cele două explozii produse în mina Petrila, şeful Executivului spunând că "ajutoarele minerilor vor fi aprobate miercuri în şedinţa de Guvern".

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul Companiei Naţionale a Huilei (CNH), că rudele minerilor morţi sau răniţi în exploziile de sâmbătă vor primi ajutoare financiare în valoare totală de câteva zeci de mii de lei.

Potrivit ministrului Muncii, Guvernul va da câte cinci mii de lei familiilor minerilor spitalizaţi la Petroşani, câte zece mii de lei familiilor celor transferaţi în Capitală şi tot câte zece mii de lei familiilor ortacilor decedaţi.

Ministrul Muncii a spus, de asemenea, că cei 13 copii care au rămas fără părinţi vor primi burse speciale de studiu pe toată perioada şcolarizării lor.

De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara va da câte cinci mii de lei minerilor spitalizaţi la Petroşani şi zece mii de lei celor aflaţi la Bucureşti.

În ceea ce priveşte CNH, aceasta va da câte cinci mii de lei familiilor minerilor aflaţi în spitalul din Petroşai, câte zece mii de lei familiilor celor aflaţi la Bucureşti şi 63.000 lei familiilor ortacilor care şi-au pierdut viaţa.

De asemeea, cheltuielile de înmormântare ale celor 12 mineri morţi vor fi suportate de CNH, iar conform contractului colectiv de muncă un membru al familiilor îndoliate va fi angajat de companie.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alte 14 persoane au fost rănite. Dintre cei 14 răniţi, opt au fost transportaţi, duminică, la Bucureşti.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se află, marţi, într-o vizită la Timişoara, pentru a susţine candidaţii la alegerile parlamentare. Premierul a vizitat Universitatea Politehnica din Timişoara şi a discutat cu profesorii.

Prim-ministrul a participat şi la un proiect de mediu iniţiat de filiala PNL Timiş, prin care au fost plantaţi o sută de puieţi de tei la marginea oraşului, unul fiind plantat de către premier.

Tăriceanu s-a întâlnit cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, după care a avut o întrevedere cu reprezentanţii mediului de afaceri din municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei