Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţa Senatului pentru alegerea preşedintelui, suspendată a doua oară, PRM ameninţă cu retragerea

Marţi, 28 Octombrie 2008 (16:40:34)
Şedinţa Senatului în care era programat votul pentru alegerea noului Preşedinte a fost, marţi, suspendată, pentru a doua oară, după ce grupul PRM a ameninţat că părăseşte plenul, argumentând că senatorii nu au fost de acord cu amânarea pentru miercuri a alegerii preşedintelui.

Şedinţa Senatului pentru alegerea preşedintelui a fost reluată după o pauză de aproximativ jumătate de oră, fiind suspendată la cererea PRM, care dorise consultări cu celelalte partide, deşi senatorii PDL nu se mai aflau în sală.

La reluarea şedinţei, senatorul PRM Mihai Unghianu a prous plenului amânarea pentru şedinţa de plen de miercuri a alegerii noului preşedinte al Senatului.

Propunerea a fost respinsă de preşedintele de şedinţă, senatorul PNL Norica Nicolai, care a argumentat că, înainte de pauza de consultări, plenul intrase deja în procedura de vot, iar senatorii aprobaseră deja ordinea de zi, care prevedea ca alegerea noului preşedinte al Senatului să aibă loc marţi.

După ce propunerea PRM a fost respinsă, liderul formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, de la microfonul plenului, că dacă alegerea noului preşedinte nu va fi amânată pentru şedinţa de miercuri, atunci cei 13 senatori ai PRM vor părăsi sala de şedinţă.

Reprezentanţii UDMR, PSD şi PC s-au pronunţat pentru menţinerea ordinei de zi votate deja şi, implicit, pentru alegerea preşedintelui în şedinţa de marţi.

După ce aceste trei grupuri au respins, prin reprezentanţii lor, propunerea PRM, Vadim Tudor a intervenit din nou la microfon, afirmând că amânarea alegerii noului preşedinte al Senatului este legitimă, întrucât negocierile dintre grupurile parlamentare pentru obţinerea celei de-a doua funcţii în stat nu au fost „concludente”.

După intervenţia liderului PRM, senatorul PSD Ion Iliescu, în încercarea de a menţine cvorumul necesar alegerilor, a propus să aibă loc o consultare chiar în plen, el întrebând ironic grupul PRM dacă îi poate aduce la consultări şi pe "colegii" de la PDL.

Ironia lui Iliescu a fost, în replică, ironizată de Vadim, care a spus că "a râs de s-a prăpădit" la "spiritul fin" al glumei senatorului PSD şi i-a replicat acestuia că mulţi din PDL au fost "colegi" cu el în FSN.

În cele din urmă, Nicolai a suspendat şedinţa pentru o nouă pauză de consultări, de cincisprezece minute, liderii grupurilor şi partidelor parlamentare retrăgându-se într-un colţ al sălii pentru consultări.

Senatorii PRM încă nu au părăsit sala, liderii grupului participând şi ei la consultări.

Imediat după consultări, în plen au venit şi liderii grupului PDL, deşi senatorii acestui partid părăsiseră sala încă de la prima suspendare a şedinţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţa Senatului pentru alegerea preşedintelui, suspendată a doua oară, PRM ameninţă cu retragerea.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şedinţa Senatului pentru alegerea preşedintelui, suspendată a doua oară, PRM ameninţă cu retragerea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei