Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Investiţie

Al doilea tronson modernizat al Bazarului a fost dat în folosinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un nou pas în procesul de transformare a Bazarului într-un centru comercial modern a fost făcut ieri, când a avut loc inaugurarea celui de-al doilea tronson modernizat, care adăposteşte aproximativ 500 de chioşcuri.

Inaugurarea unei noi zone modernizate a Bazarului a avut loc în prezenţa a zeci de comercianţi, consilieri locali, a personalului administrativ de la Direcţia Pieţelor şi Bazarului, precum şi a conducerii Primăriei Suceava, care a iniţiat şi susţinut acest proiect în ultimii patru ani.

Cu toţii au asistat la o slujbă de sfinţire ţinută de un sobor de patru preoţi, de la biserica Sf. Andrei din Burdujeni, după care preoţii au trecut pe toate culoarele noului tronson al Bazarului, pentru a sfinţi fiecare chioşc în parte.

„Este o zi importantă pentru noi, deoarece Bazarul este unul dintre elementele definitorii ale Sucevei. De aceea am şi iniţiat acest proiect de modernizare a sa, care oferă nu doar celor care lucrează aici condiţii mai bune de muncă, ci şi cumpărătorilor o ambianţă mai plăcută.

Mai avem încă de lucru aici, de pus jgheaburi şi acele apărători laterale, de policarbon, dar am făcut astăzi inaugurarea acestui tronson modernizat deoarece o parte a comercianţilor de aici ne-au cerut să facem o slujbă de sfinţire, cu un sobor de preoţi, să pornim cu “Doamne-ajută” de luni”.

 

58 de miliarde de lei vechi – costul celor două platforme modernizate

Primarul Sucevei a precizat că pentru lucrările de modernizare efectuate până în prezent au fost cheltuite 58 de miliarde de lei vechi, din totalul de 86 de miliarde de lei vechi, cu cât a fost licitată lucrarea. În plus, au apărut şi cheltuieli suplimentare, precum cele de închidere a lateralelor halei acoperite, cu panouri de policarbon, din cauza curentului care se forma printre chioşcuri.

„Sunt convins că în ciuda perioadei de criză financiară şi a concurenţei apărute în zonă, Bazarul va rezista, atât pentru că se adresează unui alt segment de cumpărători, cât şi prin faptul că are alte produse scoase la vânzare.

Noi vrem să vă asigurăm condiţii civilizate de muncă, de aceea facem aceste modernizări, care se dovedesc a fi extrem de necesare. Mă doare inima când mă uit la partea din spate a Bazarului, unde nu am ajuns încă cu modernizările, la câtă mizerie este, dezordine şi condiţii grele de muncă. Din primăvara anului viitor vom începe lucrările şi acolo şi sunt convins că va ieşi o treabă de calitate”, a adăugat Ion Lungu.

În ciuda temerilor că nu toate chioşcurile vor încăpea pe platforma betonată a tronsonului modernizat al Bazarului, în cele din urmă, această problemă a fost rezolvată.

Mai mult, odată cu realizarea acestei platforme betonate, care s-a dovedit foarte utilă anul acesta, când Bazarul a fost inundat, comercianţii şi cumpărătorii sunt feriţi şi de ploi, zăpadă şi chiar de vântul rece din Bazar, în plus fiindu-le asigurate şi utilităţi de care nu beneficiau până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al doilea tronson modernizat al Bazarului a fost dat în folosinţă.
 Vizualizări articol: 4663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Al doilea tronson modernizat al Bazarului a fost dat în folosinţă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eternul bazar trimis de
(28 oct 2008, 12:32:07
Intr-adevar bazarul e definitoriu pt Suceava. Din pacate.

As fi interesat sa stiu cati angajati din Suceava in mediu privat au salarii peste 1000 de euro net, pe cartea de munca.... Cei de la stat sunt neinteresnti, pt ca sunt platiti din impozitele platite de fraierii de la privat...

monitorule, poti afla asa ceva?
2.   Nihil sine ... popaciuni trimis de
(28 oct 2008, 13:57:24
... ei sa vezi de acum vanzari in bazaropolis. Daca popaciunile au sfintit bazarul si daca si nea sarmala de la prelipca a participat, cred ca iulius mall si carrefour pot sa-si faca bagajele si sa plece. Lungu are fata de bazarist , deci mi se pare normal sa fie o chestie prioritara. La fel cum ar fi trebuit salvata si IRA, pt. ca Lungu are si fata si mentalitate de tractorist.
3.   Un pic de piosenie fata de preafericiti te rog... trimis de
(28 oct 2008, 17:56:32
...cum iti permiti sa te agati de fete bisericesti cind astia sfintesc tot ce gasesc in cale,de la spital pina la cooperative - fie de productie sau de vinzare.Te rog data viitoare sa fii mai atent ca altfel intri sfera lor de actiune si s-ar putea sa iti infiga ceva cuie in papusa aia voodoo si sa nu mai poti vinde sau cumpara decit cu acceptul preasfintiilor lor bineinteles.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei