Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţiile publice pot fi suspendate de maximum două ori, indiferent de numărul contestaţiilor

Marţi, 28 Octombrie 2008 (19:42:05)
Procedurile de licitaţie pentru contracte publice nu vor mai putea fi suspendate decât de cel mult două ori, indiferent de numărul de contestaţii şi de momentul în care acestea sunt depuse, a decis Guvernul printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de marţi.

Astfel, licitaţia va putea fi suspendată cu o zi înainte de deschiderea ofertelor, iar în cazul în care sunt depuse contestaţii la anunţul de participare sau conţinutul documentaţiei de atribuire, autoritatea contractantă are posibilitatea ca, până la deschiderea ofertelor, să dispună măsuri de remediere fără ca procedura de atribuire să fie suspendată.

Dacă măsurile de remediere sunt considerate satisfăcătoare de către firma care a contestat licitaţia, iar acesta renunţă la reclamaţie, intervenţia Consiliului pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) nu mai este necesară, iar procedura va continua fără suspendare. Dacă există una sau mai multe contestaţii la care autoritatea contractantă nu adoptă măsuri de remediere satisfăcătoare pentru firma reclamantă, procedura este suspendată automat înainte de deschiderea ofertelor, iar CNSC va lua o decizie într-un termen clar stabilit.

După deschiderea ofertelor nu se va mai permite depunerea de contestaţii privind acţiuni efectuate de autoritatea contractantă înainte de acest moment.

Un al doilea moment în care licitaţia poate fi suspendată este cu o zi înainte de expirarea perioadei de aşteptare impuse de legislaţie, între data comunicării rezultatului şi data încheierii contractului de achiziţie publică. În această perioadă contestaţiile se referă, de regulă, la deciziile adoptate în cadrul procesului de evaluare (respingeri ale unor oferte, aplicarea criteriilor de atribuire, stabilirea ofertei câştigătoare).

Prin ordonanţa de urgenţă adoptată marţi, Guvernul a eliminat şi obligaţia de a aplica procedurile de atribuire pentru persoanele care nu sunt autorităţi contractante, atunci când acestea atribuie contracte finanţate sau subvenţionate majoritar de o autoritate contractantă, în condiţiile în care valoarea contractelor este mai mică decât limita impusă de directivele europene.

Potrivit noilor reglementări, pragul valoric de la care sunt aplicate procedurile de atribuire prin sistemul achiziţiilor publice a unui contract de lucrări finanţat de stat în proporţie de peste 50%, în cazul atribuirii de către o persoană fizică sau juridică fără calitate de autoritate contractantă, creşte de la 2,5 milioane euro la 5 milioane euro.

În cazul atribuirii de către o persoană fizică sau juridică fără calitate de autoritate contractantă a unui contract de servicii, pragul valoric a fost majorat de la 125.000 euro la 200.000 euro, pentru un contract finanţat/subvenţionat în mod direct în proporţie mai mare de 50% de către o autoritate contractantă.

Prin noile reglementări au fost eliminate regulile speciale de atribuire a contractelor de furnizare, precum şi a celorlalte tipuri de contracte a căror valoare este mai mică decât pragurile prevăzute în directiva europeană, respectiv 200.000 euro în cazul contractelor de servicii şi 5 milioane euro în cazul contractelor de lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţiile publice pot fi suspendate de maximum două ori, indiferent de numărul contestaţiilor.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţiile publice pot fi suspendate de maximum două ori, indiferent de numărul contestaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei