Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Criza economică poate impune reevaluarea unor prognoze economice pentru 2009

Marţi, 28 Octombrie 2008 (19:37:29)
Prognozele prezentate în cazul anumitor indicatori economici pentru anul viitor, pe baza cărora a fost elaborat şi proiectul de buget pe 2009, ar putea fi reevaluate în următoarele luni, ca urmare a crizei economice globale, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Acum un an de zile nu putea să prevadă nimeni această criză economică de amploare din toată lumea şi, ca atare, toţi au fost nevoiţi să-şi revizuiască bugetele, să le pună în accord cu realităţile economice. S-ar putea ca în lunile care urmează să fim nevoiţi - nu ştiu, eu mi-aş dori să nu fie cazul - s-ar putea să fim nevoiţi să reevaluăm anumite progonoze pe care s-a construit inclusiv proiectul de buget", a spus Tăriceanu.

Comisia Naţională de Prognoză a revizuit săptămâna trecută în scădere estimarea privind creşterea economică din 2009, de la 6,5% la 6%, anticipând încetiniri ale activităţii în toate sectoarele, cu un declin mai puternic în cazul construcţiilor.

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat, marţi, că datele BNR indică pentru acest an o creştere economică de 4,6%. El a precizat că estimarea băncii centrale pentru acest an are în vedere o creştere economică de 8-9% cu tendinţă mai mult spre pragul superior al acestui interval.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat în mai multe rânduri că estimările economiştilor cu care s-a întâlnit încadrează creşterea PIB pentru anul viitor între 4% şi 6%.

Anul trecut, România a înregistrat o creştere economică de 6%, faţă de 7,9% în 2006.

Pentru acest an, prognoza Guvernului de creştere economică este de 9,1%.

În ceea ce priveşte prognoza de inflaţie, acesta a fost revizuită la începutul lunii august de către BNR de la 6% la 6,6% pentru 2008 şi de la 3,5% la 4,2% pentru 2009.

Ţinta BNR de inflaţie pentru 2008 este de 3,8% plus minus un punct procentual, iar pentru 2009 de 3,5%, cu un interval de variaţie de plus minus un punct procentual.

În luna septembrie 2008, inflaţia anuală a coborât la 7,3%, de la 8,02% în luna august.

Premierul Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că rata anuală a inflaţiei ar putea creşte anul viitor la peste 10%, cu tendinţă de creştere, ca urmare a unei eventuale majorări a salariilor în sectorul bugetar la un nivel nesusţinut economic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Criza economică poate impune reevaluarea unor prognoze economice pentru 2009.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Criza economică poate impune reevaluarea unor prognoze economice pentru 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei