Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mariana Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare

Marţi, 28 Octombrie 2008 (19:36:47)
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că "este treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului" să adopte legea salarizării unitare în sistemul bugetar, lege care este corelată cu cea de aplicare a majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

"Dacă noul Guvern nu va dori să adopte legea salarizării unitare şi pe cea a majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor, este treaba lui. Noi le-am dat timp să se gândească", a precizat Mariana Câmpeanu.

În opinia ministrului Muncii, strategia pentru învăţământ a Comisiei prezidenţiale este corelată cu cerinţele tuturor factorilor, respectiv sindicate, patronate, partide politice.

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

"În şedinţa de marţi a Guvernului a fost o discuţie laborioasă şi complicată, pe măsura deciziei ce trebuia să o luăm. Astfel de măsuri demagogice şi populiste au doar un orizont electoral. Nu vreau să se creadă că Guvernul este lupul cel rău, iar altcineva vine şi dă ceva, fără o baghetă fermecată. Nu suntem în lumea poveştilor", a spus Tăriceanu.

El a arătat că viitorul Guvern trebuie să decidă asupra politicilor salariale din 2009 şi că Parlamentul ar putea "chibzui mult mai înţelept, mai la rece" asupra majorării salariale într-un context mult mai calm, fără presiuni sindicale.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, anunţa, luni, la finalul discuţiilor cu sindicatele, că documentul care va include principiile de elaborare a legii salarizării în sectorul bugetar va fi redactat săptămâna viitoare, iar proiectul de lege va fi prezentat Parlamentului la jumătatea anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mariana Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mariana Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei