Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilie Sârbu este noul preşedinte al Senatului

Marţi, 28 Octombrie 2008 (19:36:13)
Social-democratul Ilie Sârbu a fost ales, marţi, de plenul Senatului, din turul al treilea, cu 43 de voturi, preşedinte al acestei Camere, în urma demisiei lui Nicolae Văcăroiu, care a ajuns la şefia Curţii de Conturi.

Senatorul PNL Radu Câmpeanu, şi el calificat în acest tur al alegerilor, a întrunit 32 de voturi din partea colegilor săi, iar două voturi au fost anulate.

La votul din Senat au participat 77 de senatori. În cel de-al treilea tur de vot, pentru ca unul dintre candidaţi să fie ales preşedinte al Senatului era necesar să întrunească cele mai multe voturi din partea parlamentarilor prezenţi, cu condiţia ca numărul voturilor exprimate să fie de cel puţin 69, pentru asigurarea cvorumului.

Alegerea noului preşedinte al Senatului ajunsese la al treilea tur de vot, după ce, în al doilea tur, nici candidatul PSD, Ilie Sârbu, nici candidatul PNL, Radu Câmpeanu, nu au întrunit majoritatea calificată de 69 de voturi, necesară pentru a fi desemnat preşedinte. În urma numărării voturilor exprimate de senatori în al doilea tur, Sârbu a obţinut 45 voturi, iar Câmpeanu 33 voturi. Unul dintre voturi a fost declarat nul.

În primul tur, Ilie Sârbu a obţinut 43 de voturi, Radu Câmpeanu – 29 de voturi, iar candidatul propus de UDMR, Gyorgy Frunda – 10 voturi.

Senatorii PRM şi cei ai PDL au părăsit, în marea majoritate, sala de plen înaintea derulării procedurii de vot, câţiva dintre ei rămânând, totuşi, în sală, fără însă a-şi exercita votul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Sârbu este noul preşedinte al Senatului .
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Sârbu este noul preşedinte al Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei