Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Discrepanţe sunt nu doar în regiuni, ci între judeţele aceleiaşi regiuni

Joi, 14 August 2008 (19:50:39)

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Cluj, într-o conferinţă de presă, că în România există discrepanţe nu doar între regiuni, dar şi între judeţele din cadrul aceleaşi regiuni de dezvoltare, soluţia fiind atragerea de investiţii în zonele mai slab dezvoltate.
 
  În opinia ministrului, un instrument de atenuare a discrepanţelor ar fi atragerea investiţiilor străine în zonele mai puţin dezvoltate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Varujan Vosganian a prezentat o evaluare făcută de PNL, legată de media în judeţe a Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor pe acest an, din care a reieşit că probleme de dezvoltare regionalã nu există doar între Ardeal şi Moldova sau între Banat şi Bărăgan, ci şi în interiorul regiunilor.

Ministrul a dat ca exemple judeţele Transilvaniei, unde, potrivit evaluării prezentate, PIB-ul pe cap de locuitor în acest an va fi de 7.836 de euro în Braşov, 7.743 în Cluj, 7.146 în Sibiu, 6.987 în Arad, 6.131 în Bihor, 6.111 în Alba, 5.964 în Mureş, 5.648 în Covasna, 5.479 în Hunedoara, 5.286 în Harghita, 4.983 în Bistriţa-Năsăud, 4.906 în Satu Mare, 4.857 în Sălaj şi 4.408 în Maramureş.

Vosganian a precizat că media naţională este de 6233 de euro, iar cifrele oferite sunt preliminare.

În plus, ministrul a spus că aceste cifre ascund diferenţe la fel de mari între zonele rurale şi urbane din acelaşi judeţ.

"La nivelul judeţelor, judeţele care au avut PIB-ul mai mic au avut o creştere mai rapidă. Investiţiile străine şi succesele din privatizare sunt importante. Deci discrepanţele au început să scadă, dar tema de fond este legată de investiţiile străine şi succesele din privatizare. Dacă investiţiile străine vor trece Carpaţii şi se vor duce către Botoşani, Vaslui, atunci şi discrepanţele vor fi mai mici", a adăugat Vosganian

Potrivit acestuia, Guvernul vrea să atenueze aceste discrepanţe prin orientarea investiţiilor.

"Potrivit proiectului (de guvernare - n.r.), vom ajunge în Maramureş la 7.800 şi în Sălaj la 8.800 de euro PIB în 2012. Potrivit prognozelor, judeţul Cluj, care are astăzi 7.800 de euro, va ajunge în 2012 la 13.650 de euro pe cap de locuitor, cu mult peste media naţională, care va fi în 2012 de 10.200 de euro", a afirmat Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Discrepanţe sunt nu doar în regiuni, ci între judeţele aceleiaşi regiuni.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Discrepanţe sunt nu doar în regiuni, ci între judeţele aceleiaşi regiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei