Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Peste 500 de câini vagabonzi, adunaţi într-o lună de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema câinilor vagabonzi dă mari bătăi de cap municipalităţii sucevene, care nu mai are unde să îi ducă, după ce adăpostul amenajat în lunca Sucevei a fost umplut până la refuz.

Confruntat cu o mulţime de solicitări din partea populaţiei, de a curăţa cartierele municipiului Suceava de prezenţa haitelor de câini vagabonzi, viceprimarul Lucian Harşovschi a demarat o puternică campanie de prindere a acestora, cu trei echipe de angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public.

Efectele au fost vizibile în scurt timp, când, după numai o lună de zile, de pe străzile Sucevei, din zonele cu cele mai mari probleme, au fost ridicaţi peste 500 de câini vagabonzi.

Nu de puţine ori, munca echipelor de prindere a câinilor comunitari a fost zădărnicită de oamenii din zonele respective, care au fugărit câinii chiar de cum îi vedeau pe cei de la Primărie, sau luau în casă animalele, pentru a le da drumul pe străzi, imediat după plecarea lor.

Avântul municipalităţii sucevene în a prinde câinii de pe străzi s-a mai domolit după ce au constatat că în ţarcurile amenajate la adăpost nu mai este loc pentru alte patrupede, îngrijirea lor fiind destul de dificilă, din cauza suprapopulării.

“Vrem să continuăm acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi, dar nu ştim unde să îi mai ducem după ce îi luăm de pe stradă. Avem deja 1300 de câini în adăpost, ne mai permitem doar să prindem câinii foarte agresivi, care atacă oamenii pe stradă. Am vrea să extindem adăpostul, dar este într-o zonă mlăştinoasă, uşor inundabilă. Chiar şi unde suntem acum au fost probleme la inundaţii”, a declarat Lucian Harşovschi.

 

1000 de câini, sterilizaţi gratuit de Pfier Pfoten

În condiţiile în care pe străzile Sucevei se estimează a fi aproximativ încă 2000 de câini, conducerea Primăriei Suceava speră să rezolve parţial problema prin sterilizarea acestora, încât să nu se mai poată înmulţi.

“Pe de o parte noi îi prindem şi nu mai ştim ce să mai facem cu ei, că nu mai avem spaţiu, iar pe de altă parte, câinii se înmulţesc necontrolat. Tocmai de aceea, în urma discuţiilor purtate cu membrii asociaţiei Pfier Pfoten, vom demara în octombrie o amplă campanie de sterilizare a câinilor de pe stradă, pe care o vom relua anual, cât timp va fi nevoie. În prima etapă sperăm să sterilizăm cam 1000 de câini, încât am reduce semnificativ şansele acestora de a se înmulţi”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Sterilizarea câinilor va fi făcută în mod gratuit de medicii de la Pfier Pfoten, datoria municipalităţii fiind de a le asigura un loc în care să îşi desfăşoare activitatea şi de a prinde câinii ce vor fi sterilizaţi şi apoi eliberaţi din nou pe stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de câini vagabonzi, adunaţi într-o lună de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Peste 500 de câini vagabonzi, adunaţi într-o lună de pe străzile Sucevei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au mai fost trimis de
(14 aug 2008, 11:14:42
Au mai fost cei de la Vier Pfoten si primaria le-a taiat craca de sub picioare. Ba au mai fost si acuzati ca nush ce afaceri au facut...pe naiba...si atunci s-a simtit efectul sterilizarilor. Dar cand nici macar locul ala gratuit nu le-a mai fost pus la dispozitie si au plecat, lucrurile au revenit la "normal".

Se mai pune problema cainilor "turisti" adusi cu duba din BT la miez de noapte sau chiar si in plina zi. Degeaba de chinuim cu ai nostri, daca vin mereu altii.

Iubesc toti cateii, nu sunt de acord cu otraviri, loviri, schilodiri etc, dar sunt de acord ca trebuie facut ceva cu cap si mai ales cu suflet.
1.1  RE: Au mai fost trimis de
(14 aug 2008, 12:16:58
in george enescu,zona bisericii sf.vineri sint circa 20 de ciini care sint deosebit de periculosi,in special dimineata cind merg oamenii la serviciu.primaria inca nu a ajuns in cartier.daca se opun locatarii sa fie amendati si obligatii sa-i tina in case.
2.   ... trimis de
(14 aug 2008, 12:32:18
In Falticeni cat trebuie sa mai treaca sa se procedeze la strangerea cainilor fara stapan?
2.1  RE: ... trimis de
(14 aug 2008, 15:53:31
Da cine vreti sa-i stranga? Primaria nu se baga, organizatiile nici atat. De aceea numarul cainilor il depasete pe cel al falticnenilor. Poate se va ocupa cineva de la ziar si de asta
3.   Aaaaaaaaaaa trimis de
(14 aug 2008, 14:32:02
Mai nea Harsovschi, tu ai fata de bou betivan sincer (nu te supara pe mine, dar asa arati). Cine drecu te crede ca ai strans 500 de caini mai boutz, ca in orice zona mergi ai sa gasesti cel putin 3-4 caini vagabonzi care joaca poker nestingheriti de nimeni, si mai si musca oameni din cand in cand. Nu ne mai ucide cu cifrele astea astronomice...
3.1  RE: Aaaaaaaaaaa trimis de
(14 aug 2008, 21:01:24
de obicei betivii se recunosc intre ei. daca el e bou, tu cel mai probabil esti vaca. De aia te fugaresc cainii, ca ti-ai uitat talanga acasa. Pune mana si munceste , lasa comentariile pe forum.
3.2  RE: Aaaaaaaaaaa trimis de
(16 aug 2008, 18:53:07
de ce AAAAAA??? ca ai doar 2 ani de scoala? Lucrez la ecarisaj si acesti caini chiar au fost stransi! In adapost sunt 1100 de caini fata de 700 cati erau acum 2 luni! Intreaba inainte sa jignesti aiurea! Din pacate mai mor din ei! Daca Harsovschi ar fi crud de mult ar fi scapat de cainii din adapost si nu mai erau probleme cu cainiii acum! Intreaba in BDJ daca nu se simte diferenta la caini!!

Nu mai critica si pune mana si fa ceva!
4.   Prea putin trimis de
(14 aug 2008, 15:14:18
cifre impresionante; pina iesi din casa sau birou si constati ca tot plin de javre e. Eradicare!
5.   Problema cainilor trimis de
(14 aug 2008, 15:14:26
In primul rand trebuie impiedicata populatia de la sate sa mai arunca cainii la oras ca de acolo se inmultesc. Nimeni nu ia nici o masura in aceasta privinta, cu toate ca exzista o lege de protectie a animalelor iar daca ar aplica legea si ar amenda persoanele care abandoneaza animalele sa primeasca amenzi mari, iar din aceste amenzi sa tina adapostul si sa aiba bani si de eutanasiere a cainilor care nu vor putea fi dati spre adoptie ca nu mi se pare normal sa fie tinuti pana la adanci batranete.
6.   Intrebare trimis de
(14 aug 2008, 16:18:00
vREAU SA STIU UNDE DUCETI ACESTI CIINI PE CARE AI SPUS CA-I PRINDE PRIMARIA ? FIINDCA ADAPOSTUL ESTE SUPRAPOPULAT. DACA-AI ADEVARAT CA-I PRINDETI FIINDCA IN GEORGE ENESCU ESTE PLIN DE CIINI. NU LIPSESTE NICIUNUL.

HAI TERMINA MAI BAIETE CU PROSTIILE>
6.1  RE: Intrebare trimis de
(14 aug 2008, 17:50:04
Rezolv problema cainilor vagabonzi.Am un transport ptr China zilele acestea,acolo se mananca in "draci".Va scap de vreo 2000-3000,asa dintr-o prima strigare.

Apropo:ptr cei care vor patrupede lasate libere pe strada,luatii in case si pupatii "fratilor".Fundatiile care primesc bani de la buget,ii folosesc in scop personal,"palavrageala continua,primaria nu face nimic,cainii se inmultesc si ajungem sa fim "o tara de Cartea Recordurilor" in materie de "ham-ham".
7.   Alt titlu era mai potrivit trimis de
(14 aug 2008, 16:47:06
Suna mai corect: Aceiasi 500 de caini vagabonzi, adunati de pe strazile Sucevei.

De parca suntem in filme cu prosti, unii ii strang dupa aia vin fumeile si ii elibereaza.

Peste o luna repetam povestea, repetam stirea in ziar si tot asa.
8.   De ce nu-i eutanasiem? trimis de
(14 aug 2008, 19:33:13
Care e problema in a eutanasia acesti caini?

Si inainte ca altii sa ma compare cu Hitler si propunerea mea cu solutia finala, ceea ce se va intampla sigur(legea Goodwin), va rog sa luati in considerare ca daca era vorba de sobolani si nu de caini nu ati avea nici o obiectie?

Si va rog fara remarci despre aceste blande animale care nu fac nimanui si despre insensibilitatea si obtuzitatea mea, toate astea o sa le discutam cand un copil care mergea la scoala va ajunge la spital din cauza acestor caini?

8.1  RE: De ce nu-i eutanasiem? trimis de
(14 aug 2008, 19:56:12
Bah, teoreticianule...daca nici iarna nu-i ca vara, nici cainele nu-i ca sobolanu. Deci nu inteleg paralela ta cu sobolanii...Sa-ti dau un exemplu, folosind chiar aceeasi specie de animal : si soacra-ta e femeie, ca si nevasta-ta (sper), da lu soacra nu-i bagi intregul in fractie nu ?? Asa e si cu cainii si sobolanii tai, care pe langa ca sunt 2 specii diferite complet, e si normal sa facem diferenta maaaaare intre ei.
9.   De la mine trimis de
(14 aug 2008, 21:03:59
Gazati potaile. Aduc numai boli si se****pe sub geamuri. De urgenta gazatile. Si daca face careva gat, gazatii si pe dobitoci.
10.   In g.enescu trimis de
(14 aug 2008, 22:11:20
poate ajungeti in g .enescu pe lazar vicol..prin zona ALBINA ..in special seara...de cateva saptamani au aparut ca prin farmec ditamai cainii, zici ca sunt de la stana...peste noapte n-au crescut,sunt adusi asta e clar....veniti de va minunati ,si apropo nu trimiteti niste zilieri de aia turmentati ce prind un amarat de pechinez si se bucura de parca au luat Premiul Nobel !!!
11.   Pffffffffffffffff trimis de
(14 aug 2008, 22:26:12
Va plangeti ca ****rile...... e simplu. Deschizi geamul moi o bucatica de carnita in stricnina sau oricare ..... substanta raticida ..... si problema se rezolva... daca 1 din 100 de suceveni,ar folosi metoda intr-o luna nu vezi picior de potaie in suceava... AVIZ.. celor iubitori de potai.... tinetiva potaile in casa .... ca de maine incepe deratizarea in SUCEAVA
12.   CUM A FOST ALES D-L HARSOVSCHI??? trimis de
(15 aug 2008, 00:57:17
ESTE ROMAN SAU POLON,DUPA NUME .NU AM AUZIT NICIODATA DE EL SI STAU DE PESTE 40 ANI IN SUCEAVA.

DACA SE PLIMBA PE LA CURCUBEU SEARA VEDEA CATI CAINI AU FOST SI MAI SUNT!!!
13.   Cainii au minte>de cat placinta (sga) trimis de
(15 aug 2008, 06:58:54
gazatii pe lichelele politice fara dram de minte;orisice caine judeca si este mai sufletist decat niste putori care tin de scaune sub umbra unor tantalai alesi de toata prostimea ....KARL MARX-sa iei xxxx de la mata care te-a facut un mare (HYHYHY)....
14.   Sper ca nu vreti sa sterilizati si masculii si fem trimis de
(15 aug 2008, 08:35:24
E suficient sa sterilizati femelele, caci ele fata. Poate asa reduceti numarul de caini asupra carora trebuie sa se intervina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei