Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Aş vrea să văd şi eu kilometri de autostradă pe măsura finanţărilor noastre

Joi, 14 August 2008 (18:48:06)

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că ar vrea să vadă kilometri de autostradă pe măsura banilor alocaţi de Guvern pentru lucrările efectuate de Bechtel la Autostrada Transilvania, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Întrebat despre stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania, Vosganian a declarat că Guvernul şi-a făcut datoria şi, dacă lucrurile nu merg cum trebuie, trebuie întrebaţi cei de la Bechtel care este cauza.

"Noi avem nevoie de autostradă. Anul acesta am alocat 400 de milioane de euro la Bechtel. Aş vrea să văd şi eu kilometri de autostradă pe măsura finanţărilor noastre. Guvernul României şi-a făcut datoria, în bugetul acestui an sunt integral acordate finanţările. Iar dacă lucrurile nu merg cum trebuie, întrebaţi-i pe dânşii şi spuneţi-le că noi ne-am făcut datoria", a declarat Vosganian.

Fondurile alocate în acest an de stat pentru lucrările de construcţie la autostrada Braşov-Cluj-Borş au fost suplimentate cu 400 milioane de lei (aproximativ 112 milioane euro), la a doua rectificare bugetară decisă, în luna iulie, de către Executiv.

La sfârşitul lunii februarie, fostul director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţa că bugetul pe 2008 pentru autostrada Braşov-Borş a fost deja epuizat, iar lucrările ar putea fi stopate în aceste condiţii.

Ulterior, în luna iunie, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, anunţa că Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară, 200 milioane euro pentru această investiţie.

Directorul de comunicare al CNADNR, Ştefan Szobotka, declara, la 12 mai, că, până în luna noiembrie a acestui an, vor fi daţi în folosinţă primii 35 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Turda-Gilău din judeţul Cluj.

El arăta că Bechtel, constructorul autostrăzii, a primit un avans de 132 de milioane de euro la începutul anului, reprezentând circa 30% din valoarea totală a lucrărilor programate pentru acest an, şi că va încasa şi plăţi restante de 92 milioane euro pentru lucrările de execuţie aferente perioadei decembrie 2007-aprilie 2008.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Anul trecut, Bechtel a cheltuit 185 de milioane de euro, faţă de 120 de milioane de euro prevăzuţi iniţial, pentru lucrări la cele două tronsoane, respectiv Câmpia Turzii-Gilău (52 de kilometri) şi Suplacu de Barcãu-Borş (64 de kilometri).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Aş vrea să văd şi eu kilometri de autostradă pe măsura finanţărilor noastre.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Aş vrea să văd şi eu kilometri de autostradă pe măsura finanţărilor noastre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei