Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Demnitarii trebuie să răspundă în faţa legii ca orice om obişnuit

Joi, 14 August 2008 (16:46:11)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, joi, la Craiova, că statutul demnitarilor români trebuie "uniformizat", astfel ca orice parlamentar, ministru sau chiar preşedintele României să răspundă în faţa legii ca orice cetăţean obişnuit, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Potrivit liderului social-democrat, răspunderea demnitarilor în faţa legii la fel ca orice cetăţean "obişnuit" ar duce la credibilizarea clasei politice.

"Trebuie să uniformizăm statutul demnitarilor din statul român. Foşti miniştri, actuali miniştri, preşedintele României, parlamentari cu toţii trebuie să fim pe aceeaşi linie cu un cetăţean obişnuit. Este clar că în acest moment este vorba de credibilitatea clasei politice româneşti", a declarat, într-o conferinţă de presă, Mircea Geoană.

El apreciază că nu este "normal" să se facă diferenţe între un fost şi un actual ministru întrucât asta ar însemna o "invitaţie" pentru cei care se află la putere să-i "prigonească" pe cei care sunt în opoziţie.

"Nu este normal ca să existe un tratament diferit între un fost ministru şi un actual ministru. Cu ce este mai breaz un actual ministru? Nu cumva faptul că doar foşti miniştri se află în această situaţie este o invitaţie pentru actuala putere să prigonească fosta putere, care este în opoziţie. Vine PSD peste două luni de zile şi începe să-i fugărească pe ceilalţi. Unde ajungem? Vom avea această circotecă la nesfârşit", a mai spus Geoană.

Potrivit sursei citate, demnitarii, indiferent de rangul pe care-l ocupă în stat, nu trebuie să se bucure decât de imunitate pentru declaraţiile politice.

"Dacă un demnitar important se suie beat la volan şi loveşte un copil şi se spune că este preşedintele României, nu actualul, poate viitorul sau cel de după, înseamnă că este absolvit de vină doar pentru că este preşedintele României. Sau dacă este parlamentar sau un ministru? Trebuie să punem pe toată lumea la acelaşi nivel", a mai spus Mircea Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Demnitarii trebuie să răspundă în faţa legii ca orice om obişnuit .
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Demnitarii trebuie să răspundă în faţa legii ca orice om obişnuit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei