Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Necazul provocat de inundaţii trebuie folosit pentru a ajuta comunităţile să se modernizeze

Joi, 14 August 2008 (18:42:06)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, joi, la Craiova, că ar trebui ca necazul provocat de inundaţii să fie folosit pentru a ajuta comunităţile să facă "saltul istoric" spre "modernitate" şi "România europeană", transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Liderul social-democrat apreciază că reconstrucţia caselor din zonele sinistrate prin "reproducerea stării iniţiale", de dinainte de inundaţii, este greşită "în mod fundamental şi în mod filozofic".

"Nu putem să reproducem, chiar dacă am da sprijin mai mare, chiar dacă am da indemnizaţii mai mari, chiar dacă am avea un efort mai sistematic de reconstruire, să casa de chirpici de ieri, cu casa de chirpici de azi. Să reproducem satul subdezvoltat din secolul 19 de ieri, cu satul din secolul 19 de mâine", a declarat Mircea Geoană.

Senatorul de Dolj consideră că necazul pricinuit de inundaţii, în zonele sinistrate fiind distruse sute de case, ar trebui folosit pentru a ajuta comunităţile locale să cunoască o altfel de dezvoltare.

"Este nevoie să folosim un astfel de necaz pentru a putea să ajutăm comunităţile să facă saltul istoric către modernitate şi către România europeană. Nu putem să reproducem la nesfârşit administraţie publică cu vulnerabilităţile sale şi un tip de subdezvoltare care afectează din păcate o zonă importantă a României", a spus Geoană.

El susţine că prin ajutorul material oferit ca şi compensaţie la pierderile înregistrate de sinistraţi îi menţin pe cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor într-o stare de "sărăcie" şi "disperare".

"Noua situaţie, chiar dacă am interveni mai energic, nu este cu nimic mai bună pe fond cu vechea situaţie. Oamenii sunt la fel de vulnerabili ca şi în urmă cu câteva săptămâni. Compensarea parţială a pierderilor suferite de populaţie este un mecanism care nu asigură altceva decât menţinerea populaţiei în sărăcie şi în disperare, iar ceea ce este absurd şi o risipă de bani, să reconstruieşti într-o vale inundabilă pe sistemul vechi", a mai spus preşedintele PSD.

Mircea Geoană afirmă că pentru a schimba lucrurile este nevoie de "determinare şi curaj politic".

"Este nevoie să investim de o manieră diferită. Vom continua să avem politicieni care fac vizite acolo, care fac imagine acolo, vom face teledonuri acolo, dar aceste lucruri nu schimbă cu nimic problema", a mai spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Necazul provocat de inundaţii trebuie folosit pentru a ajuta comunităţile să se modernizeze.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Necazul provocat de inundaţii trebuie folosit pentru a ajuta comunităţile să se modernizeze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei