Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu le cere romilor din Italia să adune informaţii despre câţi se află în această ţară

Joi, 31 Iulie 2008 (13:55:39)

Preşedintele Băsescu le-a spus, joi, romilor din tabăra Candoni de lângă Roma, că premierul Tăriceanu va face în luna octombrie o vizită în Capitala Italiei pentru o şedinţă comună a guvernelor celor două ţări, iar până atunci ei să adune informaţii despre numărul exact al romilor români din Italia.
  El i-a rugat pe conducătorii taberei să facă astfel încât până în luna octombrie să aibă loc o întâlnire a reprezentanţilor tuturor taberelor din Italia în care locuiesc romi ce provin din România şi să adune informaţii referitoare la numărul exact al acetora şi câţi dintre aceştia sunt copii. El a spus că este nevoie şi de informaţii despre şcolarizarea copiilor.

Traian Băsescu le-a spus celor prezenţi în tabăra Candoni că autorităţile române se confruntă cu o problemă legată de faptul că nu se cunoaşte numărul exact al romilor şi al copiilor acestora prezenţi în Italia, în Spania şi alte ţări.

El a menţionat că nu se ştie foarte exact nici numărul romilor din România, apreciindu-se că aceştia ar fi în jur de "un milion şi jumătate - două milioane, în condiţiile în care la cel mai recent recensământ au fost declaraţi doar 400.000 de reprezentanţi ai acestei etnii".

Un bărbat a spus că a fost desemnat de romii din tabără să-i spună şefului statului că aceştia îşi iau angajamentul să respecte legea şi să sprijine eforturile de colaborare ale autorităţilor române cu cele italiene.

"Suntem dispuşi să ne întoarcem şi în ţară, domnule preşedinte, dacă este nevoie", a spus acesta, la care preşedintele a răspuns că nevoie este, dar condiţiile deocamdată nu sunt la fel de bune ca în Italia. "Important e ca voi să staţi legal aici, să vă găsiţi de muncă şi să vă trimiteţi copiii la şcoală", le-a spus Băsescu romilor din tabără.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, joi, romilor din tabăra de nomazi Candoni din apropierea Romei, ca, în timp ce autorităţile române solicită celor italiene un tratament nediscriminatoriu la adresa lor, ei să aibă comportament de cetăţeni europeni.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, joi dimineaţă, tabăra de nomazi Candoni, unde trăiesc aproximativ 460 de romi din România.

Şeful statului face, joi, o vizită de lucru la Roma, la invitaţia premierului Silvio Berlusconi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu le cere romilor din Italia să adune informaţii despre câţi se află în această ţară.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu le cere romilor din Italia să adune informaţii despre câţi se află în această ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei