Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a cheltuit în primul semestru 1,7 milioane euro pentru participarea la târgurile de turism

Joi, 31 Iulie 2008 (16:29:00)

Ministerul Turismului a cheltuit în primele şase luni ale anului un buget de circa 1,7 milioane de euro pentru participarea la târgurile de profil interne şi externe, cea mai mare sumă alocată în acest sens, de peste 700.000 de euro, fiind pentru prezenţa la manifestările organizate în Germania.
  "România a alocat pentru participarea la cele patru târguri de turism din Germania un buget estimativ de peste 700.000 de euro, aceasta fiind cea mai mare sumă cheltuită pentru participarea la astfel de târguri", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Din totalul sumei bugetate, România a cheltuit peste 430.000 de euro pentru târgul de turism de la Berlin, circa 200.000 de euro pentru cel de la Frankfurt, 41.683 euro la Stuttgart şi 30.000 de euro pentru evenimentul de la Munchen.

Pentru promovarea turismului românesc în Austria s-au cheltuit 106.799 de euro, în timp ce în Belgia au fost alocaţi circa 65.000 de euro.

Pentru târgul de turism din China s-au cheltuit 38.150 de euro, pentru promovarea turistică din SUA peste 10.000 de euro, în timp ce la Târgul de turism din Franţa, unde România a fost invitat de onoare, s-au alocat 140.000 de euro.

La Tel Aviv, cel mai important târg de turism din Israel, bugetul a fost de 31.800 de euro, acesta având 870 de expozanţi şi un număr de 19.000 de vizitatori.

"În Italia, la Carnavalul de la Veneţia, unde ţara noastră a fost partener oficial, pavilionul României a avut o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, şase săli fiind dedicate turismului. Tot în Italia, la Napoli, a avut loc evenimentul Bursa Mediteraneană de Turism, în perioada 4-6 aprilie, acesta fiind al treilea eveniment de profil din Italia, iar la Milano s-a desfăşurat cel mai important târg din Italia. Pentru cele trei participări, Ministerul Turismului a cheltuit circa 77.000 de euro", a spus Morariu.

Pentru două evenimente organizate în Spania, la Madrid şi Barcelona, ministerul a cheltuit circa 139.000 de euro.

Pentru prezenţa în Suedia s-a alocat un buget de 27.600 de euro, iar pentru Ungaria, la târgul de la Budapesta, circa 46.000 de euro.

În România, au fost organizate trei astfel de evenimente, dintre care două în Bucureşti şi unul la Braşov, pentru care s-a alocat un buget estimativ de 39.500 de euro.

Pentru următorii cinci ani, Ministerul Turismului intenţionează să dezvolte un program de promovare a brandului turismului românesc, pentru care s-a alocat un buget de 75 de milioane de euro.

În acest sens, Ministerul Turismului a încheiat un parteneriat cu unele asociaţii profesionale din domeniu, care au ca membrii majoritatea agenţiilor de publicitate şi comunicare din ţară, respectiv IAA (International Advertising Association), RAAA (Asociaţia Română a Agenţiilor de Publicitate) şi ARP (Asociaţia Româna a Profesioniştilor în Relaţii Publice).

"Iniţial se are în vedere conceperea unui caiet de sarcini, precum şi selectarea consultantului care îl va realiza. Brandul trebuie apoi promovat, proces care va dura circa trei ani", a adăugat Morariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a cheltuit în primul semestru 1,7 milioane euro pentru participarea la târgurile de turism.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a cheltuit în primul semestru 1,7 milioane euro pentru participarea la târgurile de turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei