Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raluca Turcan: Uninominalul este vulnerabil, există informaţii că se încearcă blocarea lui

Joi, 31 Iulie 2008 (13:54:37)

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că aplicarea votului uninominal la alegerile din această toamnă este în pericol, întrucât nefinalizarea în termenul prevăzut de lege a colegiilor creează o portiţă de atac la Curtea Constituţională.
 
  Turcan a afirmat că, prin nepredarea în termenul prevăzut în lege, de către Comisia de Cod electoral, a unui document final cu privire la desemnarea colegiilor uninominale, "s-a creat o vulnerabilitate, o portiţă", care poate fi speculată de partidele care nu doresc introducerea acestui sistem de vot.

"Comisia de Cod electoral şi-a ratat misiunea, în condiţiile în care nu a predat în termenul prevăzut de lege un document complet care să se poată transforma în lege", a adăugat ea.

Vicepreşedintele PDL a afirmat că "există informaţii" că se încearcă blocarea aplicării votului uninominal, fie printr-un atac la Curtea Constituţională, fie în contencios administrativ.

Întrebată despre care partide are astfel de informaţii, Turcan a menţionat PRM, care a anunţat deja că va contesta hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Totodată, ea afirmat că şi PSD şi PNL s-au opus votului uninominal.

"Există informaţii că se încearcă blocarea votului uninominal. Imaginaţia unor oameni politici nu are limite atunci când este vorba de apărarea intereselor lor", a spus vicepreşedintele PDL.

Turcan a mai afirmat că PDL condamnă comportamentul celorlalţi membri ai Comisiei de Cod electoral.

"Votul uninominal a devenit o penibilă afacere de partid, efortul membrilor comisiei pentru decuparea colegiilor uninominale s-a concentrat pe găsirea unor colegii pentru clientela politică. Avem colegii şerpuite care nu au la bază alte criterii decât aceea că au primari PSD şi PNL", a declarat Turcan.

Ea a mai apreciat că introducerea sistemului de vot uninominal este obligatorie la alegerile parlamentare din această toamnă, întrucât se impune reformarea clasei politice.

Raluca Turcan a spus că votul uninominal, chiar dacă este imperfect şi poate produce anomalii, este preferabil votului pe liste.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL a solicitat Guvernului anunţarea neîntârziată a datei alegerilor parlamentare, "în funcţie de interesele PNL".

Ea a apreciat că zilele de 23 noiembrie sau 30 noiembrie ar fi bune pentru organizarea alegerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raluca Turcan: Uninominalul este vulnerabil, există informaţii că se încearcă blocarea lui.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Raluca Turcan: Uninominalul este vulnerabil, există informaţii că se încearcă blocarea lui1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raluca turcan - o curva mediocra trimis de
(31 iul 2008, 14:47:15
Sa nu ne dea lectii de morala cea care si-a pus nas de cununie si de botez pe propriul sau amant doar ca sa aiba vizibilitatea publica si sa-i vina musterii politicii la sindrofii. Se coboara la cele mai josnice compromisuri, asa ca nu mi-as dori sa vad cum ar fi trasat dansa aceste colegii. Goaaaaaaala la cap si-n suflet!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei