Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sinistraţii reclamă banii puţini alocaţi, Tăriceanu spune că locuinţele nu trebuie ridicate în albii

Miercuri, 30 Iulie 2008 (16:35:49)


Sinistraţii din comuna Săuceşti, cel mai grav afectată de inundaţiile din ultimele zile, au reclamat premierului suma redusă alocată de Guvern, Tăriceanu explicând că, suplimentar, vor primi şi materiale de construcţie, dar şi că nu este normal ca locuinţele să fie construite în albia râului.

  Premierul Călin Popescu Tăriceanu a discutat, miercuri, cu persoanele afectate de inundaţii din comuna Săuceşti (judeţul Bacău), oamenii spunndu-i că suma de 800 lei alocată de Guvern este mult prea mică în raport cu pierderile suferite în urma revărsării apelor Siretului, şeful Guvernului explicând însă că suma reprezintă doar un ajutor umanitar individual care va fi completat cu materiale de construcţie pentru refacerea caselor dărâmate. Sinistraţii au mai spus că se tem că autorităţile locale vor împărţi banii preferenţial.

"Acordăm un ajutor individual umanitar pentru cei cu case dărâmate, dar veţi primi şi materiale de construcţie. Oameni buni, ieri (marţi - n.r.) am luat o hotărâre în Guvern referitoare la acordarea de ajutoare sinistraţilor, nu decide primarul sau o altă persoană după cum are chef, staţi liniştiţi", a spus Tăriceanu persoanelor sinistrate.

El a subliniat însă că nu este normal ca locuinţele să fie construite în albiile râurilor, deoarece există permanent riscul inundaţiilor.

Premierul le-a mai recomandat sinistraţilor să accepte să fie cazaţi în locurile amenajate de către autorităţi, dar o parte dintre aceştia au spus că preferă să rămână acasă, în pofida riscurilor, deoarece se tem ca bunurile să nu le fie furate.

"Sunt mai mulţi hoţi decât cei care au avut aici gospodării, nu putem pleca", i-a spus premierului o femeie din comună.

Tăriceanu nu a insistat, explicând că persoanele care doresc să plece vor beneficia de condiţii de cazare şi transport. "Cei care vor să rămână, să rămână", a adăugat premierul.

El a mai spus oamenilor că apele au început să se retragă.

Persoanele afectate de inundaţiile din judeţele Maramureş, Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei, iar pentru familiile în cadrul cărora au fost înregistrate decese în urma calamităţilor meteorologice vor fi alocate câte 5.000 de lei.

Suma va fi suplimentată cu 800 de lei în cazul familiilor şi persoanelor singure ale căror case au fost distruse în totalitate de inundaţii, cu 500 de lei pentru locuinţe afectate în proporţie de peste 50% şi cu 300 de lei pentru case afectate în proporţie de până la 50%.

Ajutoarele financiare vor fi acordate pe bază de anchete sociale.

Fonduri totale de 4,8 milioane lei au fost alocate pentru achiziţionarea de alimente destinate sinistraţilor din judeţele Maramureş, Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bacău, iar o sumă de 50 milioane lei va fi acordată din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru refacerea infrastructurii inundate.

Deciziile au fost luate în şedinţa de marţi a Executivului.

Guvernul s-a reunit în şedinţă, marţi dimineaţa, pentru a decide alocarea fondurilor de urgenţă pentru populaţia din zonele afectate de inundaţii şi pentru refacerea infrastructurii. La începutul şedinţei a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinistraţii reclamă banii puţini alocaţi, Tăriceanu spune că locuinţele nu trebuie ridicate în albii .
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinistraţii reclamă banii puţini alocaţi, Tăriceanu spune că locuinţele nu trebuie ridicate în albii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acordati un ajutor individual umanitar trimis de
(31 iul 2008, 14:11:40
pentru cei care vrea sa ajute pe sinistrati din moldova sunt la dispozitie doua numere de contla raiffeisei : RO64RZBR0000060010031272 RON SI RO04RZBR0000060010031285 EURO

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei