Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvern

Primele ajutoare guvernamentale pentru sinistraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, acordarea primelor ajutoare în bani şi produse sinistraţilor din judeţul Suceava. Prezent în Suceava, ministrul muncii, Paul Păcuraru, a declarat că Executivul a aprobat trei hotărâri, prin care persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor, precum şi autorităţile din localităţile în care au fost înregistrate pagube la infrastructură vor primi primele ajutoare sociale.

Păcuraru a spus că prin Ministerul Muncii se vor acorda ajutoare de urgenţă pentru familiile şi persoanele singure afectate de inundaţii, în valoare de 12 milioane de lei, bani care vor ajunge şi în alte judeţe ale calamitate.

Aceste ajutoare vor fi în sumă de 300 de lei pentru fiecare membru al unei familii afectate de inundaţii. Ministrul muncii a explicat că această sumă va creşte în funcţie de diferite situaţii, după cum urmează: cu 5.000 de lei pentru fiecare familie în care un membru al acesteia a decedat din cauza inundaţiilor, şi cu 800 de lei pentru fiecare familie şi persoană singură cu locuinţele distruse în totalitate.

De asemenea, familiile cu casele distruse în procent de 50% vor primi un ajutor suplimentar de 500 de lei, iar pentru case distruse în proporţie mai mică de 50%, sumele primite în plus vor fi de 300 de lei. Paul Păcuraru a explicat că în situaţia în care locuinţele se deteriorează mai mult decât în momentul efectuării evaluării, ca efect al acţiunii apei, fiecare familie va primi în plus încă 800 de lei.

„Aceste ajutoare vor fi acordate pe bază de anchetă socială, care va fi făcută de specialiştii Direcţiei de Muncă Suceava. Vreau să precizez că aceste sume nu sunt pentru construcţia sau reconstrucţia caselor afectate, ci reprezintă un ajutor social pentru familiile care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Şi dacă va fi nevoie, cu siguranţă vom suplimenta sumele alocate în momentul de faţă”, a spus ministrul muncii.

 

Ajutoare în produse de 2,5 milioane de lei pentru judeţul Suceava

Paul Păcuraru a arătat că Executivul a aprobat o altă hotărâre prin care judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă dintre toate judeţele din nordul ţării afectate de inundaţii.

El a precizat că din totalul de 4,8 milioane de lei alocate pentru acordarea de produse în zonele sinistrate, Suceava a primit mai mult de jumătate, adică 2,5 milioane de lei. Din aceste fonduri vor fi distribuite alimente, conserve de carne, legume, ulei, făină, haine, bocanci, dar şi alte produse în toate localităţile judeţului afectate de inundaţii.

Pe lângă aceste sume, în şedinţa de ieri s-a mai aprobat şi alocarea a 50 de milioane de lei pentru şapte judeţe calamitate, bani care vor ajunge la localităţile în care s-au înregistrat pagube la infrastructură. „Acordarea sumelor se va face în funcţie de evaluările făcute la nivelul fiecărei localităţi şi au ca destinaţie refacerea de urgenţă a infrastructurii”, a mai spus Păcuraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele ajutoare guvernamentale pentru sinistraţi.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele ajutoare guvernamentale pentru sinistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   300? trimis de
(30 iul 2008, 11:38:39
CE SA FACA BIETII OAMENI DOAR CU 300 DE LEI, LA PAGUBELE CARE LE AU?
1.1  RE: 300? trimis de
(30 iul 2008, 12:45:04
sa-si asigure proprietatile si apoi pot sa ceara bani !
2.   Re: profu trimis de
(31 iul 2008, 11:00:15
inteleapta idee ,n-am ce zice..da poate te faci tu agent de asigurari si mergi pe la batranii aia vai de capu lor ,in scaune cu rotile, eventual care nici nu stiu sa scrie, ce stau intr-un bordei de chirpici...ce sa-si asigure omule bun???..ca nu toti au termopane...sper doar sa nu fii vreodata intr-o situatie asemanatoare si un ignorant ca tine sa-ti raspunda precum ai facut-o tu!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei