Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apele sunt în scădere în judeţul Botoşani, oamenii au început să se întoarcă acasă

Miercuri, 30 Iulie 2008 (14:09:09)

Situaţia este sub control în judeţul Botoşani, fiind inundat, în prezent, doar un teren agricol din localitatea Româneşti, iar la Rădăuţi-Prut, Braca şi Oroftana deja a scăzut nivelul apei, fiind aproape de normal, a declarat subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu.
  Acesta a precizat că la baraj, în zona de intrare a Prutului, au scăzut apele în localitatea Rădăuţi-Prut, unde se trece deja la evaluare.

În amonte, la Ripiceni, unde era pericol de inundaţie marţi seară, au rămas doar trei case inundate, nemaifiind afectate şi altele, subprefectul precizând că scade treptat nivelul lacului.

Elvădeanu a adăugat că doar în aval, în localitatea Româneşti, a fost inundat un teren agricol. unde Prutul avea un debit de circa 980-1.000 de metri pe secundă, "dar nu sunt semne că va provoca alte inundaţii".

"Oamenii se întorc la casele lor, dar cu prudenţă, pentru că apele vor creşte în aval în continuare şi trebuie să stabilim ce înseamnă 1.000 de metri pe secundă. Dacă ritmul de creştere se păstrează cu un metru peste cota de pericol nu va fi o problemă. În prezent, situaţia este stabilă, nivelul este de 50 de centimetri peste cota de pericol, iar la Rădăuţi-Prut, Braca şi Oroftana deja a scăzut apa, nivelul e aproape de normal", a explicat Elvădeanu.

În prezent se deplasează în teren comisiile de evaluare a pagubelor şi se utilează taberele pentru sinistraţi ridicate la Rădăuţi-Prut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apele sunt în scădere în judeţul Botoşani, oamenii au început să se întoarcă acasă.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apele sunt în scădere în judeţul Botoşani, oamenii au început să se întoarcă acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei