Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romtelecom va opera numerele scurte cu caracter social 116000 şi 116111

Miercuri, 30 Iulie 2008 (14:41:36)

Romtelecom a primit de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) licenţele de utilizare a numerelor naţionale scurte pentru servicii cu caracter social 116000 şi 116111, a anunţat, miercuri, instituţia.
 
  "Conform prevederilor din licenţe, operatorul va asigura cele două numere naţionale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social astfel: numărul 116000 Asociaţiei Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, iar numarul 116111 Asociaţiei Telefonul Copilului", se arată într-un comunicat al ANRCTI remis MEDIAFAX.

Numerele trebuie activate de Romtelecom în cel mult şase luni de la data alocării.

Pe toată perioada de valabilitate a licenţelor (până la 25 iulie 2018), titularul licenţei, Romtelecom, are obligaţia de a se asigura că serviciile sunt disponibile non-stop (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, la nivel naţional), că informaţiile privind disponibilitatea serviciului sunt uşor accesibile publicului şi că, pe perioada în care serviciul nu este disponibil, apelanţii sunt informaţi când acesta va deveni disponibil.

Prin intermediul numărului 116000, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual va furniza servicii de urgenţă pentru copii dispăruţi, va prelua apeluri prin care se anunţă dispariţia unor copii şi le va transfera apoi Poliţiei. Totodată, la acest număr se va oferi îndrumare şi sprijin persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut şi se va sprijini desfăşurarea investigaţiei pentru localizarea copilului.

Serviciul furnizat de Asociaţia Telefonul Copilului la numărul 116111 va consta în linii de asistenţă telefonică pentru copii, prin care se va oferi ajutor copiilor care au nevoie de îngrijire şi protecţie, punându-i în legătură cu diverse organizaţii şi resurse.

De asemenea, serviciul va oferi copiilor posibilitatea de a-şi exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care îi afectează în mod direct şi de a contacta pe cineva în caz de urgenţă.

Accesul la aceste servicii va fi gratuit şi necondiţionat.

Pentru asignarea numărului scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116123 (linii de asistenţă telefonică ce oferă sprijin emoţional), nu a fost depusă nicio cerere, numărul rămânând deschis spre alocare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romtelecom va opera numerele scurte cu caracter social 116000 şi 116111.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romtelecom va opera numerele scurte cu caracter social 116000 şi 1161110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei