Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAR cere măsuri pentru a face faţă viiturii formate pe Bahlueţ, care trece prin Iaşi

Miercuri, 30 Iulie 2008 (15:10:18)


Administraţia Naţională "Apele Române" cere, miercuri, să fie luate măsuri în regim de urgenţă, decolmatări şi îndiguiri, pentru a face faţă viiturii formate pe râul Bahlueţ, afluent al Bahluiului, care trece prin oraşul Iaşi.

  "Ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a viiturii formate pe râul Bahlueţ, afluent al Bahluiului, care trece prin oraşul Iaşi, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) solicită în regim de urgenţă realizarea următoarelor lucrări: decolmatarea râului Bahlueţ, satul Dădeşti, realizarea unui dig în zona Prigoreni şi decolmatarea cursurilor de apă din zona Buzneu, Recea, satul Găneşti", se arată într-un comunicat al ANAR.

Echipele ANAR au acţionat pentru supraînălţarea şi impermeabilizarea taluzului digurilor pe sectorul Trifeşti-Tutora între km 107-37 - incinta 1- cu 90.000 de saci de nisip, 2.300 de folii polietilenă şi utilaje. De asemenea, în zona Sculeni - incinta 1- şi Tutora - incinta 2 - se acţionează pentru supraînălţarea digurilor din zona localităţii Moreni, aval confluenţa râului Prut cu râul Jijia. Au fost executate completări la terasamentele digurilor, fiind montate hidrobaraje pe circa 800 de metri liniari.

ANAR monitorizează, miercuri, evoluţia debitelor pentru Prut, Bahlui, Miletin, Jijia, acumulările Tansa-Belceşti, Podul Iloaiei, precum şi comportarea digului naţional al râului Prut, unde se intervine cu materiale şi utilaje aduse de la alte unităţi teritoriale.

Potrivit avertismentelor transmise de Administraţia Naţională "Apele Române" autorităţilor locale şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, în prezent este evacuată populaţia din localităţile aflate în pericol de a fi inundate, respectiv Bivolari, Trifeşti, Probota, Victoria, Lunca Prut (Hermeziu), Vladomira, Şendreni, Frăsuleni şi Sculeni.

Potrivit datelor ANAR, în zona îndiguită a râului Siret, între localităţile Mirceşti-Răchiteni, la circa doi kilometri, în amonte de podul rutier de pe DN 28 Roman-Târgu Frumos, s-a făcut, cu explozibil, o breşă controlată pentru evacuarea apei din incinta inundată prin revărsarea râului Siret.

Miercuri, acumularea Stânca-Costeşti, aflată în administrarea Apelor Române, este în siguranţă şi funcţionează în parametrii optimi de exploatare, mai precizează ANAR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAR cere măsuri pentru a face faţă viiturii formate pe Bahlueţ, care trece prin Iaşi .
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAR cere măsuri pentru a face faţă viiturii formate pe Bahlueţ, care trece prin Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei