Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii a scos la licitaţie 760 de milioane lei, credite pentru fermieri

Miercuri, 30 Iulie 2008 (14:42:34)

Ministerul Agriculturii a scos la licitaţie 760 de milioane de lei către băncile comerciale, pentru acordarea de credite agricultorilor care fac investiţii, termenul limită până la care instituţiile de credit pot depune oferte fiind 11 august.
  Sumele provin din Fondul pentru creditarea investiţiilor din agricultură, iar în urma licitaţiei Ministerul Agriculturii va semna convenţii cu mai multe bănci, care vor acorda credite din fond, în condiţii avantajoase, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Printre condiţiile avantajose se pot număra dobânzi reduse sau termene de graţie şi de rambursare mai mari decât cele uzuale.

Din suma scoasă la licitaţie, cea mai mare parte, respectiv 630 de milioane de lei, reprezintă fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligbile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Alţi 30 de milioane de lei din suma scoasă la licitaţie vor fi destinaţi creditării beneficiarilor Programului Operaţional pentru Pescuit (POP), în timp ce 100 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru investiţii care nu sunt finanţate din fonduri UE.

Beneficiarii programelor de dezvoltare rurală, respectiv pescuit, pot accesa fonduri structurale pentru a acoperi o parte din cheltuielile proiectului de investiţi (de regulă jumătate), restul sumelor fiind asigurate din surse proprii. Acordarea de credite avantajoase este menită să ajute investitorii să acopere partea de cofinanţare şi să crească gradul de absorbţie a fondurilor UE.

Printre documentele necesare băncilor care vor să participe la licitaţie se numără un "angajament privind rambursarea din surse proprii a sumelor accesate din fond şi a dobânzilor aferente, în cazul nerecuperarii integrale sau parţiale de la beneficiari a creditelor acordate".

Ofertele pot fi depuse până la 11 august, ora 10.00. Până în prezent şase bănci au cumpărat caietul de sarcini.

Programul este o continuare a "Fermierul", care a funcţionat similar pentru proiectele SAPARD.

Fondul pentru creditarea investiţiilor este utilizat la acordarea de credite pentru acoperirea costurilor privind elaborarea proiectelor şi la acordarea de granturi, care pot fi accesate de producătorii agricoli, asociaţiile agricole, firmele din domeniu, precum şi de autorităţile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii a scos la licitaţie 760 de milioane lei, credite pentru fermieri.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii a scos la licitaţie 760 de milioane lei, credite pentru fermieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei