Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Natură vitregă

Casă îngropată în pietre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa unei familii din Straja a rămas în picioare ca prin minune după ce a fost bombardată pur şi simplu cu tone de piatră mai bine de o oră. Pietrele au fost aduse din munte, de viitura de sâmbătă, iar unele cântăresc chiar şi câteva zeci de kilograme.

 

Pentru familia Morar, inundaţiile de sâmbătă au însemnat nu numai apă, ci şi piatră. Multă piatră care a fost adusă de apele umflate ale unui pârâiaş care curgea liniştit la câţiva metri de casă până la nenorocirea care a afectat întreaga zonă.

„Era mai rău ca la război. Parcă trăgeau sute de tunuri în acelaşi timp. Aşa se auzea când pietrele loveau cu putere şi se rostogoleau prin curte, pe lângă casă şi peste tot. De frică, m-am urcat în pod şi m-am rugat la Dumnezeu. Mi-am zis că dacă e să mor, măcar să se întâmple în casa mea”, a spus Gheorghe Morar, proprietarul casei.

În acele clipe de groază, când apa şi pietrele uriaşe îi loveau gospodăria, singura care-l încuraja era fiica sa, Dorina.

Femeia are vânătăi la ambele picioare, după ce mai multe pietre au lovit-o. A reuşit să scape cu viaţă. Acum se uită deznădăjduită când la curtea plină de pietre, când la cele două pisici care au scăpat de potop.

„Nici nu ştiu ce să mai zic. Practic, am fost loviţi de două ori, o dată inundaţi şi apoi ne-am pricopsit cu piatră de nu suntem bucuroşi”, a arătat Dorina Morar.

 

Sătenii din Straja, rugaţi să ia piatră din curtea familiei Morar

Pentru că le-ar trebui ani în şir să scoată din gospodărie pietrele aduse de pe versanţi, cei din familia Morar i-au rugat pe toţi cei care au nevoie de astfel de materiale să vină în curtea lor.

„Le-am spus că aşa mă ajută şi pe mine şi îşi fac şi treaba lor. Noroc că nu s-a dărâmat casa şi am unde sta. E rău tare şi în casă, că a intrat apa, dar mai întâi trebuie să văd ce fac cu pietrele din curte”, s-a plâns Gheorghe Morar.

Ieri, mai mulţi muncitori au venit deja să ia câteva camioane de piatră pentru construcţia unui dig. Aproape că nici nu s-a cunoscut de unde au fost luate trei camioane de piatră, mormanul rămânând parcă intact.

În ajutorul lui Gheorghe Morar a fost trimis şi un utilaj cu cupă, numai că activitatea acestuia a încetat chiar înainte de a începe.

„Mi-au zis că sunt nu ştiu ce probleme şi au plecat. Tractorul ăsta a rămas aici, la fel şi piatra. Poate s-or întoarce şi m-or ajuta să eliberez curtea, că din livadă şi culturi oricum nu mai am ce alege”, trage speranţă bărbatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casă îngropată în pietre.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Casă îngropată în pietre3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Santem pedepsiti... trimis de
( 1 aug 2008, 14:42:42
D-zeu ne arta cate un semn pe ici colo poate ne indreptam, dar ti-ai gasit k sa isi deie seama cineva, ce... k doar presedintele tari trebuie sa mearga in fiekre duminuk la biserik sa se roage pt oameni pt k tineretul in ziua de azi in post are de mers la discotek si la sfarsit de saptamana se odihneste, nici vorba de mers la biserik. Ne mai tin bunicii si babele kre merg in fikre duminik chiopaind la biserik si se roaga pt popor, dar din pakte nu mai sant prea multe si nu o sa mai aiba cine sa se roage j pt noi, si de asta sant inundati si numai spun de seceta kre cu siguranta cred k ne asteapta...asta numai din kuza noastra pt k fiekre fumeaza j cere foc, D-zeu este generos si ne da si apa nu numai foc. ASTA ESTE, NE RUGAM DE D-ZEU SA NE PEDEPSEASCA... CU RESPECT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei