Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii şi cere populaţiei să nu bea apă din fântâni

Luni, 28 Iulie 2008 (13:39:15)

Ministerul Sănătăţii (MSP) analizează situaţia populaţiei din zonele afectate de inundaţii pentru a trimite vaccinuri celor cu risc de îmbolnăvire şi cere localnicilor să evite consumul de apă din fântânile inundate sau utilizarea apei din aceste surse, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat.
 
  "Analizăm posibilitatea distribuirii, din rezerva Ministerului Sănătăţii, a vaccinurilor, dar şi redistribuirea acestora de la autorităţile de sănătate publică învecinate către zonele afectate de inundaţii", a spus Raed Arafat, subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii.

Acesta a adăugat însă că vaccinul nu protejează populaţia care continuă să bea apă din fântâni sau să o folosească la gătit.

"Vreau să atrag atenţia poluaţiei că vaccinul nu îi protejează împotriva unei boli, dacă după imunizare continuă să bea apă din fântânile inundate sau să utilizeze apa din fântânile la prepararea unor mâncăruri'', a mai spus Arafat.

Utilizarea apei din surse neautorizate poate provoca hepatita A, boli diareice acute, infecţii digestive sau alte afecţiuni, în funcţie de prezenţa în apă a unor substanţe, a mai spus Arafat.

Potrivit unui bilanţ prezentat, luni, de secretarul de stat din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre, numărul judeţelor afectate a ajuns la cinci, fiind 137 de localităţile afectate de inundaţii, 73 de locuinţe distruse în totalitate, iar alte 2.196 afectate, toate cifrele fiind în scădere.

Potrivit lui Victor Paul Dobre, peste 6.000 de fântâni au fost distruse, iar şapte kilometri de drumuri naţionale şi alţi 973 de kilometri de drumuri judeţene sunt, în continuare, impracticabili.

Paul Dobre a mai spus că 1.044 de poduri şi podeţe, 78 de punţi şi 45 de diguri şi apărări de mal au fost distruse. De asemenea, au fost inundate 21.468 de hectare de teren arabil şi alte 2.383 de hectare de păşuni şi fâneţe.

Ministerul Mediului a transmis, duminică după-amiază, avertizarea hidrologică de cod roşu către prefecturile judeţelor Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi Maramureş şi Neamţ, unde până luni la ora 16.00 sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Astfel, începând de duminică, de la ora 14.00 şi până luni, la ora 16.00, se menţine codul roşu pentru râurile Tisa, cursul inferior al Sucevei, cursul superior şi mijlociu al Siretului (sectorul Zvoriştea-Nicolae Bălcescu) şi pentru Prut (sector amonte aval Stânca Costeşti). Totodată, în acelaşi interval, se extinde codul roşu pe Siret (sectorul Nicolae Bălcescu-Drăgeşti).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii şi cere populaţiei să nu bea apă din fântâni.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii şi cere populaţiei să nu bea apă din fântâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei