Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David: Rădăuţi - Prut ar putea fi reconstruit complet

Luni, 28 Iulie 2008 (16:48:03)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a afirmat, luni, că este posibil să fie nevoie ca locuinţele din Rădăuţi - Prut să fie reconstruite complet, după retragerea apelor.
  "În acest moment trebuie să avem grijă de cele 700 de persoane deja evacuate, să le asigurăm condiţiile de igienă şi alimentaţie. Este foarte probabil ca ceea ce am văzut aici să solicite o reconstrucţie completă", a declarat ministrul David, aflat la Rădăuţi-Prut.

David a mai spus că apele nu se vor retrage decât după 3-4 zile şi că abia atunci se va putea face o evaluare completă a pagubelor, însă foarte multe case inundate nu sunt foarte solide, nefiind construite din beton şi de aceea este foarte probabil să fie nevoie să fie reconstruite.

Referindu-se la situaţia sinistraţilor din Nordul Moldovei, David a spus că nu există capacitate de adăpostire a miilor de persoane evacuate în urma inundaţiilor.

"La Paşcani autorităţile au intevenit prompt", a apreciat ministrul MIRA.

În Rădăuţi-Prut, inundaţiile au afectat 278 de case, au distrus alte 29, iar alte 85 de gospodării sunt în pericol de inundare şi urmează să fie evacute.

De asemenea, 520 de hectare de teren arabil şi 415 hectare de păşuni şi fâneţe au fost inundate, iar 145 de fântâni au fost colmatate.

Conform adjunctului Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în zona localităţii Rădăuţi-Prut, nivelul Prutului a depăşit cota de pericol cu 499 de centimetri, numai în ultima oră înregistrând o creştere de şapte centimetri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David: Rădăuţi - Prut ar putea fi reconstruit complet.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David: Rădăuţi - Prut ar putea fi reconstruit complet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt ziarist trimis de
(28 iul 2008, 19:31:59
bai ziaristule tu esti nebun:"prutul a depasit cota de pericol cu 499 cm"tu gandesti ce scrii, sau tu nu stii ce inseamna cm. Cum sa depaseasca cota de pericol cu 5m?
2.   Radauti prut trimis de
(30 iul 2008, 12:07:29
sunt o romanca rezidenta in italia m-am nascut la saveni si jud Botosani s-am crescut la Cotu Miculinti un satuc situat pe malul prutului care din fericire nu a fost asa devastat ,am trecut prin Radauti, care e la 15 km de satul meu natal,acum o luna cand m-am intors in italia,m-i s-a parut mai verde ,mai linistit si mai frumos ca niciodata,de ce a trebuit sa se intample asa ????????HAIDETI SA NE RUGAM SI SA AJUTAM ACEI BIETI OAMENI SA-SI REGASIASACA CASELE SI LINISTIA DE ALTADATA. BUNUL D-ZEU SA NE AJUTE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei