Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Maxim istoric

Debitul normal al râului Suceava, depăşit de 155 de ori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În mai puţin de trei zile, debitul râului Suceava a înregistrat două maxime istorice, fiind depăşită de peste 150 de ori media debitului anual.

Prima cotă maximă a fost înregistrată vineri, când debitul Sucevei a ajuns la 1.640 de metri cubi pe secundă, adică de 131 de ori mai mult decât volumul normal de apă, înregistrat în restul anului, care este de 12,5 metri cubi pe secundă.

Autorităţile sucevene au stat permanent în alertă, din cauza volumului imens de apă de pe râul Suceava, care ameninţa să rupă cele două poduri, ce leagă oraşul de două cartiere importante – Burdujeni şi Iţcani.

Cel mai mare debit istoric al râului Suceava a fost înregistrat la ora 03.30, duminică dimineaţa, când volumul de apă care trecea prin lunca Sucevei a ajuns la 1.946 metri cubi pe secundă. Practic, debitul râului Suceava a fost de 155 de ori mai mare decât debitul normal.

“Acesta a fost vârful viiturii care s-a abătut asupra Sucevei. Din fericire, la scurt timp după aceea apa a început să scadă, iar la ora 06.00 dimineaţa, când am plecat de la podul de la Iţcani şi de la baraj, unde s-a intervenit permanent pentru consolidarea acestuia, debitul Sucevei nu mai reprezenta un pericol atât de mare”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Un debit foarte mare s-a înregistrat ieri şi pe râul Moldova, unde volumul de apă a fost de 664 de metri cubi pe secundă.

 

Restricţii de circulaţie pe podurile Iţcani şi Burdujeni

O primă măsură luată de autorităţile sucevene a fost cea de restricţionare a circulaţiei pietonale şi rutiere pe cele două poduri, în special în cursul nopţii.

Conform primarului Sucevei, cele mai aspre măsuri de restricţionare a circulaţiei au fost luate la podul Iţcani, unde, din cauza fisurilor existente, nu s-a permis nici măcar trecerea pietonilor, în vreme ce la podul de la Burdujeni, de peste râul Suceava, a fost interzisă circulaţia doar pentru maşinile de mare tonaj.

 

Firmele din lunca Sucevei, inundate din nou

Înregistrarea unui nou debit fără precedent al râului Suceava a avut şi repercusiuni în zonele în care s-au înregistrat inundaţii şi vineri, apa revenind în forţă.

Astfel, au fost din nou inundate sediile societăţilor din lunca Sucevei – precum Betty Ice, Dedeman, Duomat, precum şi  10 gospodării din Iţcani.

De asemenea, noi infiltraţii de apă au apărut în Bazar, precum şi la societatea de termoficare a Sucevei. La solicitarea autorităţilor sucevene, în municipiu au fost aduse ieri două moto-pompe de mare capacitate, cu care s-a intervenit la scoaterea apelor din zonele inundate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debitul normal al râului Suceava, depăşit de 155 de ori.
 Vizualizări articol: 3485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Debitul normal al râului Suceava, depăşit de 155 de ori4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se baga si Lungu in seama ! trimis de
(28 iul 2008, 11:35:28
Am fost la 3.30 pe acel pod si Lungu statea ca idiotul cu cizme si casca de protectie in cap de parca cadeau bolovani! Tot echipamentul era lustruit brici asa cum se cuvine sa fie la "primul inginer al satului" ! Faza este ca statea tocmai pe partea cu Itcaniul in loc sa stea pe partea unde era fisurat digul adica pe partea orasului ! Dadea reportaje ca idiotul! Bine ca mai vine cate o viitura si mai viziteaza si el Itcaniul - desi acel cartier arata ca in al doilea razboi mondial! Cat priveste interventiile la dig acestea le-au facut niste oameni care erau direct vizati de bresa digului in nici un caz n-a fost intentia preamaritului primar!
2.   Confuzie trimis de
(28 iul 2008, 13:42:45
Lungu e " primar de Burdujeni " restul nu mai conteaza !!!
2.1  RE: Confuzie trimis de
(28 iul 2008, 14:33:59
Se da primar ! Se afla intreaba !
3.   La razboi trimis de
(28 iul 2008, 15:49:17
Nu sunt un comunist sau un nostalgic. Noroc de digurile lui Ceasca. Astia nu sunt instare de nimic. Eu nu inteleg de ce rominul este atit de las si suporta toate mirlaniile clasei politice. In strada frumosilor
3.1  RE: La razboi trimis de
(28 iul 2008, 17:27:00
Si eu spun acelasi lucru, lumea ar trebui sa reactioneze mai violent, ca altfel alesii nostri vor fura la fel cum au facut-o si pana acum.
4.   Vaisiamar trimis de
(28 iul 2008, 16:43:58
tot e bien, dc erau psd-isti la putere, nu -si cara nimeni fundul barosan din birou. (vezi fundul lui marza).

subscriu la cel spuse mai sus ,, noroc ca ceasca a facut ceva pe zona de lucrari hidrotehnice - diguri, lacuri de acumulare, etc) ilustrii nostri conducatori nu sunt in stare sa asfalteze un drum, iar dc il fac tine 6-12luni, ma rog!!!

Sarmanii oameni, cu vizitele stabilor o sa ramana.

Banii dc o sa fie pt sinistrati o sa fie putini sau o sa se piarda pe drum......

ILUSTRII NOSTRI CONDUCATORI O SA AIBA GRIJA..........
4.1  RE: Vaisiamar trimis de
(28 iul 2008, 20:50:15
da
5.   Sa inteleg ca daca stau in Burdujeni trimis de
(28 iul 2008, 19:24:48
sunt o alta rasa de om?
5.1  RE: Sa inteleg ca daca stau in Burdujeni trimis de
(28 iul 2008, 23:32:15
pai faci parte din rezervatie si la fel ca si mine si multi altii provenim de pe o planeta descoperita de curand.tocmai de aceea lucrarile in burdujeni se fac pt a nu deranja civilizatia noastra si a risca un razboi pe care Terra il va pierde
6.   :)))) trimis de
(29 iul 2008, 01:02:59
Prea tare penultimul comentariurolling on the floor))))))))))))
7.   De asta? trimis de
(29 iul 2008, 19:17:14
tzara arde sh baba se piaptana....:)

....toti politicieni dau interviuri in presa ...chestii...sh oameni aia is inundati pana peste cap....nu le e un pik la obraz k ei vorbesk sh altii sufera?:(

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei