Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Implicare

Pagubele inundaţiilor, evaluate din elicopter de premierul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Efectele inundaţiilor fără precedent din judeţul Suceava au fost observate şi de prim-ministrul României, care a survolat ieri, din elicopter, zonele critice, precum Ţibeni şi Vicovu de Jos.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în judeţul Suceava ieri, în jurul orelor amiezii, cu avionul, inspectând apoi zonele afectate de inundaţii, din elicopter.

“Am făcut o survolare a zonei, pentru a vedea amploarea pagubelor produse, am mers chiar până la graniţa cu Ucraina, unde Prutul intră în ţară, pentru că avem anunţate debite foarte mari în aval, pe cele două râuri, pe Siret şi Prut, unde vor fi depăşite cotele maxime. Ceea ce pot să constat e că măsurile operative au fost luate, drept rezultat fiind lipsa pierderilor omeneşti, dar avem probleme importante în ceea ce priveşte numărul de localităţi afectate, persoane evacuate şi izolate. Un lucru bun, am avut peste 30.000 de persoane izolate, dar numărul acestora a scăzut acum la 3000”, a declarat prim-ministrul României, după o şedinţă ţinută la Rădăuţi, cu membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul a amintit de eforturile care se fac pentru a restabili comunicaţiile cu zonele izolate, amintind aici de localitatea Ulma, unde sunt 200 de familii izolate,  cărora le vor fi transportate  cu elicopterul alimentele de necesitate.

“Vom face o evaluare a pagubelor produse, în special la infrastructură şi la casele din localităţi, pentru a acorda ajutoarele necesare”, a promis prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu.

 

Apel către populaţie şi autorităţi

Premierul a sesizat şi două situaţii anormale, precum lipsa de implicare a populaţiei în acţiunile de limitare a efectelor inundaţiilor, precum şi refuzul populaţiei de a fi evacuată din zonele de risc.

“Vreau să fac un apel către autorităţile locale, să mobilizeze populaţia şi prin lucrări de voluntariat, să ne ajute la lucrările pe care vrem să le facem, care au ca scop protejarea locuinţelor şi a obiectivelor economico-sociale. De multe ori, lumea e mai tentată să observe ce se întâmplă, decât să intervină efectiv, în vreme ce unii s-au arătat mai preocupaţi de băutura din baruri, decât de necazul celor de lângă ei. De asemenea, în unele zone, în care a şi fost declanşată starea de necesitate, populaţia refuză să plece din zonele cu pericol ridicat. Dacă va fi nevoie, vom interveni cu jandarmii, pentru că prioritatea numărul unu este salvarea vieţilor omeneşti”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Localnicii din Fântânele, Liteni şi Dolhasca, evacuaţi din calea apelor

Câteva din problemele cu care se confruntă autorităţile au fost expuse şi de ministrul de Interne, Cristian David, care l-a însoţit pe premier în elicopter şi la şedinţa ţinută la Rădăuţi.

„S-au luat toate măsurile necesare pentru distribuirea alimentelor necesare, a medicamentelor sau a altor elemente de necesitate în zonele afectate de inundaţii, iar în acelaşi timp, ne ocupăm în continuare de protejarea populaţiei aflată în situaţii de risc. Dacă în partea din amonte lucrurile par să intre în normal, prin scăderea debitelor, nu acelaşi lucru se poate spune în partea din aval, unde se menţine starea de alertă, mă refer în special la comunele Fântânele, Liteni şi Dolhasca. Acolo populaţia a fost deja evacuată, pentru a fi pusă sub protecţie. După retragerea apelor, prioritatea va fi evacuarea acesteia, în special din curţi şi gospodării, în aşa fel încât în două zile, în comunităţile locale, situaţia să revină, pe cât posibil, la normal, dacă lucrurile nu vor merge rău din punct de vedere meteo”, a declarat ministrul de Interne, Cristian David.

Vizita premierului în zonele afectate de inundaţii a continuat la Paşcani şi la Roman, unde se anunţau viituri foarte puternice, pentru ieri după-amiază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagubele inundaţiilor, evaluate din elicopter de premierul României.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pagubele inundaţiilor, evaluate din elicopter de premierul României3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost mai esti mai ROMEGA trimis de
(28 iul 2008, 12:42:59
Pagubele inundatiilor, evaluate din elicopter de premierul Rom�niei...si la cat se ridica valoarea pagubelor evaluate de premier?nu te-a sunat TARNICINEANU BOUL, sa te anunte cat e vcaloarea pagubelor?cred ca vreo 2.3 lei ,dupa tine,la cat de prost esti
1.1  RE: Prost mai esti mai ROMEGA trimis de
(28 iul 2008, 15:15:08
A venit Tariceanu sa "evalueze" din elicopter pagubele... in traducere libera s-a uitat ca boul la poarta noua sau, mai potrivit, ca broasca la inundatie. Cretinu` ala e depasit de situatie total... (indiferent de situatie).
1.2  RE: Prost mai esti mai ROMEGA trimis de
(28 iul 2008, 17:36:41
Adevar graita-i,acest Romega este prost cu crengi,scuzati cacofonia!Cum poate sa posteze asemenea titlu,unde sunt corectorii acestui ziar?De ce il mai tin pe acest individ la redactie?
2.   DA trimis de
(28 iul 2008, 14:20:27
SI CARE E VALOAREA PAGUBELOR???????????PROSTILOR
2.1  RE: DA trimis de
(28 iul 2008, 15:28:01
Oricum ia iesit cu virgula.
2.2  RE: DA trimis de
(28 iul 2008, 17:16:45
peste jumatate de miliard de euro
3.   Valoare trimis de
(28 iul 2008, 15:15:51
Evaluare di elicopter si cu secretara in brate,nu stiu cit e de realista,mai ales facuta de un om fara nici un simt practic,un ciber de gheatza si prostie,cum este boul de premier.Campanie electorala doar.In zona unde daniel Buzdugan de la Radio21 are toti clientii de la farse,ca sintem cei mai prosti din tara,premierul ne survoleaza doar,sa nu se umple si el mai tare de prostie.Suceava si Botosani=PROSTI!Oltenii sint super-isteti fata de noi,au macar un simt practic si un dar ptr.afaceri neintrecut.De asta nici Guvernul nu mai investeste in ac.zone albe pe harta,ca sint multi prosti.Sintem cei mai PROSTI din tara,Europa si din lume.Boi,fudui,flaminzi,rai,turnatori,mincatori de caca,atei,pagini,egoisti,slugi dar parfumati.
3.1  RE: Valoare trimis de
(28 iul 2008, 15:20:51
Ca tocmai am citit - nici sa nu indraznesti stimabile domn sau d-na , oricine ai fi, sa faci un grad de comparatie intre Oltenia si Bucovina. Sunt bucovineanca si consider ca suntem unii dintre cei mai gospodari din tara , asa cum sunt si ardelenii de altfel. Bucovinenii nu au asteptat sa vina altii sa le ridice nivelul de trai si daca tie ti se pare ca sunt prosti, te inseli amranic. E mai degraba vorba de bunul simt pe care il au in sange. Cu iertare, dar esti un idiot!!!
4.   Evaluare trimis de
(28 iul 2008, 15:16:42
Si de unde a evaluat stimabilul domn prim-ministru lipsa de neimplicare a satenilor? Din elicopter? De ce nu a luat si el o lopata, poate ar fi mobilizat mai bine pe ceilalti?
4.1  RE: Evaluare trimis de
(28 iul 2008, 15:23:11
Imi cer scuze, am vrut sa spun lipsa de implicare sau gradul de neimplicare.
4.2  RE: Evaluare trimis de
(28 iul 2008, 18:51:53
Zabaucul asta de Romega putea sa spuna:pagubele inundatiilor,vazute din elicopter de premierul Romaniei.Auzi tampenie,evaluate din elicopter,pai nici oracolul de la Balcesti sau mama Omida,nu puteau sa estimeze ce s-a distrus,in ce cantitate,etc.Ca doar nu sunt de-ai "locului".
5.   ANCA trimis de
(28 iul 2008, 19:25:52
Ancuta,esti la fel de prostutza ca toti bucovinenii nostrii fudui si nespalati.Pe linga olteni la istetime sintem in urma,ei sint mai murdari asa,dar decit prost si curat,mai bine istet si ager la minte.Curat vine vorba.Sa dai cu parfum peste rapan,nu inseamna curatenie.
6.   Adriana trimis de
(28 iul 2008, 19:37:17
Articolul de mai sus este ptr.bucovineanca ADRIANA>
7.   Un ''i''cu probleme! trimis de
(28 iul 2008, 20:39:20
Pentru persoana semnata ''BLUEWINN'';Cuvantul ''nostri''se scrie cu un singur ''i'' ;mai sunt si alte greseli,dar nu mai insist;inainte de a scrie tampenii,invata sa le scrii cel putin corect;recomandareLimba romana pentru clasa a 2-a.
8.   Blue....idiot trimis de
(28 iul 2008, 21:36:39
Daca Suceava+Botosani=prosti atunci rezulta ca BLUEWINN=IDIOT+IMBECIL+TAMPIT CU ACTE IN REGULA!!!!!!! pura matematica.....
9.   Taliceanu,,:")) trimis de
(29 iul 2008, 19:09:34
fratilor.....la Suceava moare lumea...sunt inundatii...sh primul ministru are timp de aeronautica?....sa fim seriosi sucevenilor k asta a venit numai ca sa fie sh el aflat in treaba....credeti k pe el il doare de noi...a venit ...a plecat....sh tot asa am ramas....nu a luat apa cu elicopterul....TRAIM IN ROMANIA ...SI ASTA NE PREOCUPA TOT TIMPUL:(

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei