Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creierul masculin programat pentru sex

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Faptul că bărbaţii sunt obsedaţi de sex şi rămân cu gura căscată ori de câte ori văd o fată frumoasă nu se datorează nici unor stereotipuri culturale şi nici nivelului ridicat de testosteron, ci pur şi simplu conformaţiei creierului masculin.

Cel puţin aceasta este părerea oamenilor de ştiinţă, care afirmă că bărbaţii şi femeile gândesc în mod diferit tocmai datorită faptului că materia lor cenuşie este structurată în mod diferit. Chiar şi drogurile acţionează în mod diferit în cazul reprezentanţilor celor două sexe.

Studiul dat publicităţii de New Scientis a scos în evidenţă faptul că femeile sunt mai concentrate pe procesul decizional şi pe emoţii. În cazul domnilor, s-a constatat că materia cenuşie a acestora este direcţionată mai mult spre sex.

„Studiul a demonstrat că creierul celor două sexe au amprente genetice diferite care creează diferenţe anatomice. Există diferenţe chiar şi la nivelul circuitelor care fac legătura între neuroni şi în substanţele chimice care transmit mesajele”, se menţionează în articol.

De exemplu, lobul frontal, care stă la baza soluţionării problemelor şi la luarea deciziilor, este mai dezvoltat la femei. În opinia cercetătorilor de la Harvard Medical School, creierul feminin acordă mai mult spaţiu memoriei de scurtă durată şi orientării în spaţiu.

La rândul lor, oamenii de ştiinţă de la University of California au demonstrat că reprezentanţii celor două sexe folosesc zone cerebrale diferite pentru a elabora emoţiile, acelaşi lucru întâmplându-se şi în cazul durerii.

Aşa se explică de ce morfina are un efect mai puternic asupra bărbaţilor, şi de ce femeile devin mult mai uşor dependente de cocaină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creierul masculin programat pentru sex.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creierul masculin programat pentru sex0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este de premiul Nobel trimis de
(28 iul 2008, 18:40:52
Daca nici Darwin si nici G Mendel nu au reusit sa descopere locatia memoriei,americanii astia descopera totul,au descoperit intr-o zi ca turnurile gemene au cazut(de atata democratie probabil).Pacat ca au murit oameni nevinovati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei